طرح-بازگشایی-مکاتب-و-دانشگاه‌های-افغانستان-در-ایام-کرونایی

وزارت‌های تحصیلات عالی و معارف افغانستان از نهایی شدن طرح آغاز آموزش حضوری با «تجمعات محدود» در دانشگاه‌ها و مکتب‌های کشور خبر داده و می‌گویند که این طرح تا دو روز دیگر نهایی و جهت تصویب به کابنیه فرستاده خواهد شد.

به گزراش افغان نیوز: حنیف فرزان، معاون سخنگوی وزارت تحصیلات عالی کشور امروز( پنج‌شنبه، 8 جوزا) به آژانس افغان نیوز گفت که طرح آغاز آموزش حضوری نیاز به فیصله کابینه و تایید وزارت صحت عامه دارد و در این طرح مصوونیت بهداشتی دانشجویان، استادن و تمامی کارمندان وزارت تحصیلات عالی مطرح است.

آقای فرزان گفت که طرح آغاز آموزش حضوری در دانشگاه‌های کشور نهایی نیست و نظریات مختلف به خاطر موثریت آن وجود دارد و تمامی نهادهای تحصیلات عالی دولتی و خصوصی شامل آن می‌شود.

فرزان تاکید کرد که وزارت‌های تحصیلات عالی، معارف و کمیته مشترک روی طرح جامع کار می کنند تا این طرح بتواند پاسخگوی شرایط موجود کرونایی کشور بوده و چالش برانگیز نباشد.

معاون سخنگوی وزارت تحصیلاع عالی در مورد آموزش آنلاین در نظامی تحصیلات عالی کشور گفت: آموزش آنلاین از رکود نظام تحصیلی و از ایجاد فاصله میان دانشجویان و دانشگاه جلوگیری کرده و هم اکنون بیشتر از 200 هزار دانشجو درس را به گونه آنلاین فرا می‌گیرند، اما به دلیل تجربه جدید در افغانستان، با محدودیت‌های نیز مواجه می‌باشد.

وی با بیان این‌که آغاز آموزش حضوری وابسته به شرایط انتشار ویرس کرونا در کشور است، گفت که وزارت تحصیلات عالی تلاش دارد تا در کنار آموزش آنلاین، زمنیه درس حضوری را نیز به خاطر کارهای عملی دانشجویان آغاز نماید و با شروع آموزش حضوری تدریس در دانشگاه از نقطه‌ای صفری نخواهد بود بلکه در ادامه‌ای آموزش آنلاین است.

نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معارف نیز گفت: تازمانیکه تهدید ویروس کرونا در کشور جدی باشد و وزارت صحت عامه اجازه آموزش حضوری را به وزارت معارف ندهد، تدریس حضوری در مکتب‌ها ناممکن است و این وزارت طرح بدیل« تدریس حضوری با اجتماع محدود» را روی دست دارد که در چند روز دیگر نهایی و جهت تصویب به کابینه فرستاده می‌شود.

به گفته خانم نزهت؛ طرح بدیل یا« تدریس حضوری با اجتماع  محدود» بیتشر برای مناطق است که وزارت معارف نتواسته آموزش از « راه دور» را از طریق رادیو و تلویزیون برای دانش‌آموزن ارائه نماید.

او تاکید کرد که «تدریس از راه دور» بیشتر به خاطر نبود برق، انترنت و رادیو تلویزیون در مناطق دور دست کشور با محدودیت مواجه شده و دانش آموز نتواسته از این طریق درس‌های‌شان را فرا بگیرند.

سخنگوی وزارت معارف گفت: «برنامه آموزش از راه دور جز برنامه‌های استراتژیک و دراز مدت این وزارت بود؛ اما تهداب این برنامه را در زمان بحران ویروس کرونا به حالت اضطرار گذاشتیم؛ هرچند با مشکلات و کمبود‌های نیز مواجه است».

خانم نزهت تاکید کرد که با آن هم برنامه «آموزش از راه دور» 70 درصد موفقیت آمیز بوده که این امر می‌تواند دست آورد مهمی برای نظام آموزشی در کشور باشد.

خانم نزهت افزود: در مناطق که برنامه آموزش از راه دور با مشکلات مواجه بوده و تطبیق نشده، خلای آموزشی 8 هفته‌ای یا دوماهه ایجاد شده است که وزارت معارف قصد دارد با طرح بدیل و آموزش حضوری با «تجمعات محدود» این خلا را جبران نماید.

بااین‌همه، با انتشار ویروس کرونا در کشور از آغاز سال تا کنون دروازه دانشگاه‌ها و مکتب‌ها به روی دانشجویان و دانش آموزان مسدود است. وزارت تحصیلات عالی و معارف به خاطر جلوگیری از رکود نظامی آموزش کشور برنامه آموزش آنلاین و آموزش از راه دور را راه اندازی کردند و اکنون این دو وزارت قصد دارد تا دوباره زمینه آموزش حضوری را برای دانشجویان و دانش‌آموزان فراهم کنند.

طرح بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌های افغانستان در ایام کرونایی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد