فراموشی-یک-قوم،-نابودی-فرهنگ-ملی-را-رقم-می‌زند

وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور در مراسم تجلیل از روز فرهنگ بلوچ گفت که برخی از فرهنگ‌های غیر ملموس ملی در معرض انقراض قرار دارند و یا ممکن کشورهای همسایه آنها را به نام خود در سازمان "یونسکو" ثبت نمایند.

به گزارش افغان نیوز؛ محمد طاهر ظهیر، وزیر اطلاعات و فرهنگ، امروز( سه‌شنبه، ۱۲ حوت) در مراسم تجلیل از روز فرهنگ بلوچ، گفت که در جریان امسال ۲۰ مورد فرهنگ غیر ملموس ملی شناسایی و از این میان پرونده ۳ مورد آن از جمله رباب، اتن ملی و مینیاتوری سبک بهزاد برای ثبت به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد" یونسکو" فرستاده شده است. 

آقای ظهیر افزود که بر بنیاد قانون اساسی و سایر قوانین حاکم در کشور، افغانستان خانه مشترک تمامی اقوام با فرهنگ‌های مختلف بوده و از حقوق سیاسی و مدنی مساوی برخوردارند و هیچ گروهی قومی و زبانی نمی‌تواند عرصه را برای فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی اقوام دیگر تنگ نماید. 

به باور او؛ تقویت خورده فرهنگ‌های محلی در کشور باعث غنامندی فرهنگ ملی افغانستان شده و نباید این پاره‌ فرهنگ‌های محلی در میان اقوام مختلف در کشور نادیده گرفته شود. 

محب‌الله صمیم، وزیر سرحدات و قبایل در تجلیل از روز فرهنگ بلوچ گفت که در افغانستان ۴۰ قدم مختلف با فرهنگ‌های متفاوت زندگی می‌کنند و این اختلاف فرهنگی باعث تقویت و غنامندی فرهنگ ملی کشور می‌شود. 

آقای صمیم بیان کرد که وزارت سرحدات و قبایل از فرهنگ‌های مختلف از جمله فرهنگ بلوچ حمایت می‌کند و قوم بلوچ در کنار سایر اقوام ساکن در کشور مالک افغانستان است و از حقوق سیاسی و مدنی مساوی برخوردار است. 

نظام فطرت بلوچ، رییس شورای بلوچ‌های افغانستان گفت که سرنوشت اقوام با تاریخ و فرهنگ‌ آنها وابسته است و گرامی‌داشت از فرهنگ و تاریخ یک قوم به معنای تبعیض و تضاد با سایر گروه‌ها و اقوام نیست بلکه بازتاب زیبایی‌ها و ظرفیت‌های موجود فرهنگی، میان خورده فرهنگ‌ها است. 

آقای بلوچ از حاشیه قرار گفتن قوم بلوچ از سوی دولت انتقاد کرده و گفت که بلوچ‌ها در افغانستان زیر فشار‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار دارند و در مظلومیت زندگی می‌کنند. 

او بیان کرد که بیش از ۶ میلیون بلوچ در ۲۹ ولایت افغانستان زندگی می‌کنند اما از اساسی ترین حقوق شان محروم هستند. او تاکید کرد که حکومت‌های محلی نسبت به بلوچ‌ها بی توجه بوده و حکومت مرکزی نیز بلوچ را یک قوم کوچک محدود به ولایت نیمروز می‌داند. 

این درحالی است که بیشتر‌ اقلیت‌های قومی ساکن در افغانستان با مشکلات و تبعیض‌های گوناگون مواجه اند. اقلیت‌های قومی در شرایط کنونی صلح و جنگ افغانستان می‌گویند که در پروسه‌های ملی و صلح کنار گذاشته شده و دولت نسبت به آنها بی توجه است.

فراموشی یک قوم، نابودی فرهنگ ملی را رقم می‌زند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد