رییس جمهور غنی میگوید: ما هنوز ده درصد آثار فرهنگی و تاریخی خود را نشناختهایم؛ درحالیکه در گذشته، مرکز تمدنها در آسیا بودهایم.
به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور، دیروز در مراسم تجلیل از روز حفاظت از میراث های فرهنگی، برای دوازده تن از شخصیتهای علمی و فرهنگی که در راستای حفاظت از آثار باستانی و میراث های فرهنگی، تلاش کرده بودند، مدال های دولتی را تفویض کرد.
آقای غنی گفت: قدرتی در روی زمین وجود ندارد که فرهنگ ما را نابود سازد، ما مرکز تمدنها و چهار راه بحثهای اساسی تمدنها در آسیا بودهایم و دوباره خواهیم شد؛ همچنان ما مرکز توحید فرهنگ ها نیز بودهایم.
رئیس جمهور کشور گفت که ما تا هنوز ده درصد آثار فرهنگی و تاریخی خود را نشناختهایم و در این بخش نیاز به تحقیق اساسی میباشد.
بنابراین، ما باید نقشه تمدنی خویش را ترتیب و از نگاه تمدنی جایگاه خود را تشخیص دهیم و از یک زاویه جدید به آثار فرهنگی نگاه نماییم.
وی خاطرنشان کرد که ما باید آثار فکری خویش را در مکاتب، به ویژه برای کودکان قابل لمس و فهم بسازیم و آن را به گونه اساسی درک کنیم.
اشرف غنی افزود که شمار زیادی از قصرها و بناهای تاریخی بازسازی شده اند و بالاحصار زابل، گردیز و غزنی همچنان به گونه اساسی بازسازی خواهند شد.
رئیس جمهور تصریح کرد که با برقراری صلح پایدار، صنعت گردشگری در کشور تغییر و رشد خواهد کرد. همچنان در سال جدید در عرصه دیجیتال سازی گام های اساسی برداشته میشود که بخش فرهنگی نیز شامل آن خواهد بود.
غنی در اخیر سخنانش گفت که مولانا، البیرونی و سایر شخصیتهای نامدار ما، پرورش یافتۀ فضا و ماحول فکری یک تمدن بودند و از وزارت اطلاعات و فرهنگ و پوهنتون ها میخواهم که چنین فضای فکری را دوباره احیا نماید.
در همین حال، طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت که افغانستان پُر از میراث های فرهنگی ملموس و غیر ملموس می باشد، اما در ۴۰ سال گذشته به شمول موزیم ملی، به میراث های تاریخی و فرهنگی کشور ما، آسیب های شدیدی وارد شده است.
وی با ابراز امتنان از توجه رئیس جمهور به بازسازی و حفاظت میراث های فرهنگی، گفت که در سال ۱۴۰۰ به میراث های تاریخی که تا هنوز توجه صورت نگرفته، توجه اساسی خواهد شد.
پیام ها