نهاد‌های-حامی-خبرنگاران-بر-تقویت-فعالیت‌-رسانه‌‌ای-در-کشور-تاکید-کردند

نهاد‌های حامی رسانه‌ها و خبرنگاران به مناسبت سوم می‌، روز جهانی آزادی مطبوعات خواستار اجرایی شدن قانون دسترسی به اطلاعات، قانون رسانه‌های همگانی شده و بر بر تقویت آزادی مطبوعات در کشور تاکید کردند.

به گزارش افغان نیوز؛ حجت‌الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان امروز(چهارشنبه، ۱۳ ثور)  در برنامه‌ای تجلیل از روز جهانی آزادی مطبوعات گفت که پس از تحولات سیاسی در کشور، از میان ۶۰۱ رسانه‌ فعال، ۲۲۵ رسانه در روزهای نخست تسلط امارت اسلامی به دلیل مشکلات اقتصادی و سایر چالش‌ از فعالیت بازمانده اند.

آقای مجددی افزود که در پی تحولات سیاسی از میان ۱۲هزار خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در کشور، یک هزار تن آن افغانستان را ترک و نزدیک به ۷ هزار تن دیگر از آنان کار شان را از دست دادند.

مجددی تصریح کرد که از میان دو هزار و ۸۰۰ خبرنگار زن، تنها ۵۰۰ تن در رسانه‌های کشور مصروف کار هستند.

رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان افزود:  طی نزدیک به دوسال، نزدیک به ۲۰ رسانه دوباره به فعالیت شروع کرده و پنج رسانه‌ دیگر تازه تاسیس شده اند. اما؛ او گفت که در این مدت دست‌کم ده رسانه به شمول یک خبرگزاری، دو شبکه تلویزیونی و هفت شبکه رادیویی دیگر از فعالیت بازمانده اند.

مجددی در ادامه خواستار تامین مصونیت جانی و شغلی خبرنگاران شده و گفت که باید قانون رسانه‌های همگانی و دسترسی به اطلاعات اجرایی شود تا رسانه‌ها و خبرنگاران در روشنایی قانون فعالیت نمایند.

حشمت الله ناصری، معاون مرکز رسانه های حکومت در این برنامه گفت: این مرکز پل ارتباطی میان رسانه‌ها و حکومت است.

او بیان داشت که  در جریان یک سال گذشته مرکز رسانه‌ها ۴ ورکشاپ را برای سخنگویان وزارت خانه‌ها برگزار کرده است.

او از رسانه‌ها خواست که واقعیت‌های عینی جامعه را جهت توسعه و پیشرفت کشور، انعکاس دهند.

عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف نیز گفت که رسانه‌ها و خبرنگاران باید در راستای پیشرفت کشور کار کنند تا از تخریب نظام جلوگیری شود.

برخی خبرنگاران نیز در برنامه تجلیل از روز جهانی آزادی مطبوعات از سوی اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گویند که آن‌ان امنیت جانی، شغلی و روانی ندارند و نیز با مشکلات شدید اقتصادی مواجه اند.

بینظیر بکتاش، یکی از خبرنگاران کشور گفت: از روز سوم می در حالی تجلیل می‌شود که خبرنگاران در افغانستان آزاد نیست.

او با بیان این‌که خبرنگاران با خشونت‌های فراوان طی دو سال گدشته روبرو بوده‌اند، از امارت اسلامی خواست که در زمینه تامین امنیت جانی خبرنگاران و دسترسی به اطلاعات توجه جدی داشته باشد.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ در این برنامه گفت که امارت اسلامی در چارچوب اسلام و منافع ملی متعهد به آزادی بیان است و دسترسی به اطلاعات حق خبرنگاران و رسانه‌ها است.

او  گفت که در راستای تامین دسترسی به اطلاعات و آزادی بیان کمیسیون تخطی رسانه‌هها آغاز به فعالیت کار کرده که مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران از این طریق پیگیری می‌شود.

به گفته قانع، وزارت اطلاعات و فرهنگ و کمیسیون رسیدگی به تخلفات رسانه‌ای مسوول رسیدگی به مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران است و دیگر نهاد‌های حکومتی حق مداخله به فعالیت رسانه‌ها را ندارند.

او تصریح کرو که وزارت اطلاعات و فرهنگ در تلاش حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی خبرنگاران است که به زودی این چالش‌ها حل خواهد شد. 

این در حالی است که ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل به مناسب روز جهانی آزادی مطبوعات در توییتی گفته است که رسانه‌های افغانستان و زنان روزنامه‌نگار با محدودیت‌های تاسف‌بار به کارشان ادامه می‌دهند.

او از امارت اسلامی خواسته که به رسانه‌های آزاد، کثرت‌گرا، مستقل و فراگیر احترام بگذارند.

 

 

نهاد‌های حامی خبرنگاران بر تقویت فعالیت‌ رسانه‌‌ای در کشور تاکید کردند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد