-درصد-جغرافیای-افغانستان-در-معرض-خطر-حوادث-طبیعی-قرار-دارد

سازمان بین المللی ایکو و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث نشست مشترک را در کابل دایر کردند که هدف از برگذاری این نشست ارزیابی کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز؛ ویس احمد برمک وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث امروز (سه شنبه 3 حوت) در نشستی که از سوی سازمان ایکو و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث برگذار شده بود گفت؛ این نشست به هدف چگونگی کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان و استفاده از تجربیات کشورهای منطقه دایر شده است.

آقای برمک گفت؛ از آنجای سطح آسیب پذیری از حوادث طبیعی در افغانستان 99 درصد است و 60 درصد جغرافیای کشور در معرض زلزله قرار دارد، بناً برای ایجاد سیستم مدیریت حوادث طبیعی در کشور استفاده از تجربیات کشورهای منطقه (آسیا پسفیک) بسیار مهم می باشد.

وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث بیان داشت؛ برای ایجاد سیستم مدیریت حوادث طبیعی، کاهش خطرات، کمک رسانی و حساب دهی کار می کند و در تلاش است تا این کارها بیشتر مسلکی و علمی شود.

برمک خاطر نشان کرد که در راستای کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان و حفظ جان مردم، ضرورت است تا یک کمپاین ملی تبلیغاتی به راه انداخته شود تا مردم بیشتر از آفت های طبیعی آگاهی به دست آورند و اینگونه خطرات نیز کاهش خواهند یافت.

به گفته وی، در کشورهای دیگر به ویژه آسیا پسفیک کار صورت گرفته و آنان توانسته اینگونه خطرات ناشی از حوادث طبیعی را کاهش دهند.

از سوی دیگر ایستر کویش لاروش رییس کلستر یونسکو در تهران گفت که حوادث طبیعی بر اقتصاد مردم محلی آسیب جدی می‌رساند و به همین دلیل یونسکو کارهای را در راستای کاهش خطرات حوادث طبیعی در کشورهای دیگر انجام داده و به نتایج خوبی نیز دست یافته است.

خانم لاروش افزود، یونسکو و نهادهای دیگر بین المللی در رابطه به کاهش خطرات حوادث طبیعی، ورکشاپی را راه اندازی کرده اند تا سطح خطرات و آسیب‌های حودث طبیعی با استفاده از ظرفیت محلی در افغانستان کاهش یابد.

او تطبیق چارچوب سندای را در افغانستان مهم خواند و تاکید ورزید که اگر این چارچوب درست عملی شود، خطرات حوادث طبیعی در افغانستان نیز به صورت چشم‌گیری کاهش خواهد یافت.

چارچوب کاهش خطرات حوادث طبیعی برای سال 2015 تا 2030 در سومین نشست سازمان ملل در شهر سندای جاپان در سال 2015 تصویب شد و به همین دلیل به چارچوب سندای معروف است.

در این چارچوب چهار اولویت (آگاهی دهی قبلی از ضروریات هنگام وقوع حوادث، هشدارهای قبلی از احتمال حوادث، مدیریت حوادث و کمک رسانی) به منظور کاهش خطرات حوادث طبیعی تعریف شده است.

در همین حال نورجهان موانی سفیر آغاخان در افغانستان نیز گفت که کمک های موسسه آغا خان برای کاهش آسیب پذیری و همکاری به آسیب دیده گان در افغانستان کار می کند و باید در راستای کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان سرمایه گذاری بیشتر صورت گیرد.

خانم موانی افزود؛ نشست امروز را فرصتی برای افغانستان خواند که بتواند با ترتیب سند ملی، خطرات حوادث طبیعی را کاهش دهد.

سازمان بین المللی ایکو و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث نشست مشترک  در کابل دایر کردند که هدف از برگذاری این نشست ارزیابی کاهش خطرات حوادث طبیعی در افغانستان شمرده میشود.

 

60 درصد جغرافیای افغانستان در معرض خطر حوادث طبیعی قرار دارد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد