افغانستان-به-لحاظ-ذخایرمعدنی-ثروتمندترین-کشور-دنیاست

روزنامه‌ی نیورک تایمز در گزارشی اذعان داشته که میزان ذخایر تازه‌ کشف شده‌ی لیتیوم، آهن، مس، کوبالت و طلا در جنوب افغانستان به اندازه‌ای است که می‌تواند این کشور فقیر را به یکی از کشورهای مهم جهان تبدیل نماید.

براساس گزارشی که در روزنامه ی نیورک تایمز به چاپ رسیده آمده :
لیتیوم افغانستان برابر با نفت عربستان است.
معدن حاجی گگ دو میلیارد تُن ذخیره آهن دارد.
اورانیوم افغانستان در جهان بی‌نظیر است.
ذخایر مس افغانستان با بزرگترین ذخیره مس چیلی برابر است.
ارزش گاز افغانستان یک تریلیون دالر است.
حتی زمرد افغانستان از زمرد کلمبیا و الماس افغانستان از الماس افریقا هم با کیفیت تر است.
اما دیدبان شفافیت می‌گوید که حکومت افغانستان توانایی مدیریت منابع زیرزمینی کشور را ندارد و هراس افگنان و زورمندان بیشترین سود را از استخراج غیرقانون معادن افغانستان به دست می‌آورند.
ناصر تیموری، پژوهشگر دیدبان شفافیت در این مورد به تلویزیون یک گفت: "متاسفانه هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که دولت افغانستان توانایی مدیریت این منابع را داشته باشد. برعکس نشانه‌های وجود دارد که سکتور معادن افغانستان در یک پرتگاه خطرناکی قرار داشته و منابع عایداتی سکتور افغانستان توسط شورشیان برای ادامه‌ی جنگ و توسط گروه‌های مافیایی برعلیه مردم افغانستان استفاده می‌شود."
جدا از این، سالانه پنجاه میلیارد متر مکعب آب افغانستان به گونه‌ی رایگان به کشورهای همسایه سرازیر می‌شود که ارزش آن۵۰ میلیارد دالر برآورد شده است.
با این وجود هرچند منابع زیرزمینی در حال حاضر بزرگترین ثروت افغانستان دانسته می‌شود، اما بسیاری‌ها باور دارند که اگر این منابع به گونه‌ی درست مدیریت نشود حتی به جای فرصت به چالش و تهدید برای افغانستان بدل شده می‌تواند؛ زیرا هراس‌افگنان و گروه‌های مافیایی از این منابع سوء استفاده کرده و از عواید آن بر ضد افغانستان کار خواهند گرفت.
شاید افغانستان از محدود کشورهای باشد که منابع زیر زمینی فراوان اما دست نخورده دارد.به همین دلیل برخی‌ها می‌گویند افغان‌ها مردم ثروتمند اما فقیر اند؛ زیرا نتوانسته اند از منابع فراوان طبیعی خود بهره ببرند.
شماری از آگاهان امور ثبات سیاسی را زاده‌ی ثبات اقتصادی می‎‌دانند و باور دارند که افغانستان می‌تواند با استفاده‌ی درست ثبات سیاسی را در کشور حاکم کند.
سید مسعود، استاد دانشگاه در این مورد گفت: "ما در پی ثبات سیاسی هستیم . ثبات سیاسی از ثبات اقتصادی ایجاد می‌شود."
درعین حال با تلاش های گزارشگر تلویزیون یک ؛ مقامات وزارت معادن افغانستان  حاضرنشدند در مورد برنامه‌های این وزارت درقسمت مدیریت معادن افغانستان صحبت کنند
این وزارت از یک سال به این سو با مشکل رهبری روبرو بوده است. به تازگی حکومت وحدت ملی، نرگس نهان را به عنوان نامزد وزیر برای این وزارتخانه معرفی کرده است.

افغانستان به لحاظ ذخایرمعدنی ثروتمندترین کشور دنیاست

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد