اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی وزرات صحت عامه تفاهمنامه همکاری را با دانشگاه کابل به امضاء رساند.
به گزارش افغان نیوز: اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی وزارت صحت عامه امروز دو شنبه( 2 – دلو) درکابل، تفاهمنامه همکاری را با ریاست دانشگاه کابل به امضاء رساند.
هدف از این تفاهمنامه همکاری میان این دو نهاد، حمایت و گسترش همکاری و کمک به جوانان فارغ التحصیل بخش فارمسی دانشگاه کابل و موجودیت ادویه و محصولات صحی موثر، مصئون، با کیفیت و دارای قیمت مناسب درکشور می باشد.
حمید الله فاروقی، مشاور رییس جمهور و رئیس دانشگاه کابل، می گوید:« تلاش داریم که پس از این با امضاء تفاهمنامه های همکاری با تمام نهادهای دولتی و خصوصی، زمینه کار را برای دانشجویان که فارغ می شوند مساعد سازیم.»
فاروقی می افزاید، جامعه صحی کشور همچنان با چالش های زیادی از لحاظ عدم کیفیت و قیمت بلند ادویه مواجه است. اما تشکیل فعلی اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی در مقابل کنترول چالش های فوقالذکر پاسخگو نیست.
او گفت، ایجاب می نماید که بر اساس فیصله مصوبه شماره 36 فقره شماره 9 کابینه جمهوری اسلامی افغانستان از گزینه کار آموزی استفاده به عمل آید.
ازسوی هم نورشاه کامه وال، رئیس اداره ملی تنظیم امور دوایی محصولات صحی وزارت صحت عامه گفت که ادویه های که به شکل غیرقانونی وارد کشور می شود هیچگاه از نظر کیفیت مورد آزمایشات لابراتواری قرار نگرفته، همچنان بعد از اینکه به مارکیت عرضه می شود، بطور لازم و معیاری کنترل نمی گردد.
کامه وال می گوید:« ارقام تخمینی غیر رسمی نشان میدهد که ادویه قاچاق شده موجود در مارکیت، حدود 55 درصد مجموع ادویه را تشکیل میدهد که این حالت ایجاب سیستم نظارت و بازرسی منظم سیستماتیک و به اسرع وقت را می کند.
وی همچنان علاوه نمود، این گزینه نه تنها نیاز منابع بشری این اداره را به مصارف مناسب رفع می سازد بلکه زمینه کار آموزی را به قشر فعال جامعه( جوانان) که از مراکز علمی و اکادمیک کشور درحال تحصیل و یا فارغالتحصیل هستند، فراهم می سازد.
کامه وال گفته است که اداره تنظیم امور دوایی و محصولات صحی صحت عامه در سه سال آینده، 350 تن فارمسیست را جهت عرضه خدمات صحی در این اداره استخدام خواهند کرد.
وی تصریح نمود، مسوولیت های اداره تنظیم امور دوایی و محصولات صحی عبارت از انتخاب فارغالتحصیلان دانشکده های فارمسی، فراهم نمودن مواد آموزشی و مکان مناسب، اعطای تصدیقنامه معیاری و تادیه ماهانه مبلغ« 4000» هزار افغانی برای کارآموزان در پایان دوره کار آموزی بعد از ارزیابی که معادل یک سال تجربه کاری می باشد.
این درحالی است که شمار زیادی از جوانان خصوصا فارغالتحصیلان دانشکده های مختلف دانشگاه ها، شرائیط بد امنیتی، فساد، بیکاری و فقر را از مشکلات اصلی فرا راه کار و فعالیت شان قلمداد کرده اند.
پیام ها