موافقتنامـۀ به ارزش ۳۵۰ میلیون دالر کمک بلاعوض میان دولت افغانستان و بانک جهانی بمنظور حمایت از روند اصلاحات به امضاء رسید.
به گزارش افغان نیوز: محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور زیربناء و محترم شوبهم چوهدری، رییس بانک جهانی برای افغانستان، امروز دو شنبه(8، اسد) موافقتنامۀ کمک بلاعوض به ارزش ۳۵۰ میلیون دالر را غرض حمایت از روند اصلاحات امضاء نمودند.
این اصلاحات طوری طرح و پلانگذاری گردیده تا عملکرد و چگونگی ارائه خدمات را توسط دولت بهبود بخشیده و مؤثریت آنرا بالا ببرد که در نتیجه باعث افزایش عواید و بهبود در عرضه این خدمات گردد. هدف بسته جدید کمک مالی بلاعوض حمایت از اصلاحات درعرصه محیط کار و تجارت، سکتور انرژی و مدیریت زمین بوده، که در نهایت منجر به ارتقای رشد اقتصادی، ایجاد زمینه های اشتغال و کاهش فقردر میان افغانها میگردد.
همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور زیربناء در مورد امضای تفاهمنامۀ مذکور گفت:" هدف از این کمک بانک جهانی، حمایت از اصلاحات در مطابقت و همآهنگی با چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان می باشد که این کمک ها متضمن ایجاد فضای مناسب و پایدار برای توسعۀ اقتصاد بزرگ، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، رشد اقتصادی، کاهش فقر و بهبود مدیریت مالی عامه می باشد."
توافقنامه بسته مالی بلاعوض امروزی شامل:
۳۰۰ میلیون دالر کمک بلاعوضب منظور حمایت از پروگرام مشوق تمویل بودجه ملی (کمک بلاعوض پالیسی انکشافی)، که شامل ۹۰ میلیون دالرتوسط اداره انکشاف بین المللی، بخش منابع مالی برای فقیرترین کشور های جهان، و ۲۱۰ میلیون دالر وجوه متباقی از طریق صندوق بازسازی افغانستان، که توسط بانک جهانی به نمایندگی از ۳۴ تمویل کننده مدیریت میشود، فراهم گردیده است.
همچنان مبلغ ۵۰ میلیون دالر کمک بلاعوض بمنظور حمایت از پروژه مشارکت سکتورعامه و خصوصی ومشورت دهی برای سرمایه گذاری عامه، که هدف آن تامین منابع مالی غرض طرح و دیزاین پروژه های سکتورعامه و خصوصی میباشد، اختصاص داده شده است. از مجموع این کمک بلاعوض ۲۰ میلیون دالر آن توسط اداره انکشاف بین المللی گروپ بانک جهانی و ۳۰ میلیون دالر وجوۀ باقیمانده آن توسط صندوق بازسازی افغانستان فراهم گردیده است.
هارتوگ شفر، معاون بانک جهانی برای جنوب آسیا گفت: "بدون شک این پروژه اقدامیست جهت به حد اکثر رساندن منابع موجود مالی در راستای انکشاف و بازسازی افغانستان. پروژه متذکره از طریق بسیج نمودن سرمایه گذاران خصوصی واستفاده از آن به حیث سرمایه های بزرگ، میتواند نقش نهایت مهم و پیشرفتهای قابل ملاحظه بمنظور حمایت از اولویت های انکشافی افغانستان داشته باشد.
پیام ها