بازرگانان-چینایی-از-دولت-افغانستان-خواستار-ایجاد-تسهیلات-در-تجارت-شدند

در جریان سفر معاون رئیس جمهور به کشور چین، بازرگانان چینایی که در شهر اقتصادی شینگ جان فعالیت دارند، خواستار تسهیلات ترانزیتی و تجارتی در افغانستان شدند.

به گزارش افغان نیوز: استاد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری در ادامه سفر به ایالت سین کیانگ چین، از منطقه اقتصادی شینگ جان بازدید به عمل آورد و با نحوه فعالیت و هم چنین در مورد امکان حضور شرکت های سرمایه گذار چینی در افغانستان با مسولین این شرکت ها گفتگو کرد.

مسولین شرکت های چینی از حضور فعال خویش در بخش اقتصاد و تجارت و به خصوص در بخش بازسازی افغانستان سخن گفتند و در باره تبادل کالا میان افغانستان و چین توضیحاتی ارایه کردند.

به گفته آنان در این منطقه اقتصادی بیش از 43 کارخانه بزرگ با 11 هزار پرسنل فنی و مسلکی در بخش های مختلف تولید کالا در بخش خصوصی فعالیت دارند و همه آن ها حاضر هستند برای بازرگانان افغان در این منطقه مکان مناسب، دفاتر اداری و نمایندگی های تجاری فراهم کنند.

به گفته مسولان شرکت های چینایی، این منطقه به دلیل نزدیک بودن به آسیای میانه و آسیای جنوبی بهترین مکان تبادل کالا و خدمات میان افغانستان و چین و مورد توجه ویژه کشور چین است. آنان گفتند که تمام کالاهای چینی که به کشورهای آسیای میانه و افغانستان صادر می شود از همین طریق ترانزیت می شود.

آنان هم چنین از حضور شرکت های مختلف موجود در این منطقه در بخش تجارت، تولید و سرمایه گذاری در افغانستان سخن گفتند و اظهار داشتند که شرکت سازنده سرک دره صوف تا یکاولنگ یکی از شرکت های سرک سازی چينايي است كه تمام ماشین آلات و تجهیزات راه سازی خود را از همین منطقه به افغانستان منتقل می کند.

نمایندگان منطقه اقتصادی شینگ جان از دوری راه و عدم تسهیلات لازم شکایت داشتند و از معاون رییس جمهور خواستند که زمینه تسهیلات بیشتر را برای آنان فراهم کند.

به گفته آنان کالاهای صادر شده به افغانستان از منطقه اقتصادی کاشغر تا افغانستان سه بار بارگیری و تخیلیه می شود که هزینه های زیادی را بر دوش شرکت ها و در نهایت بر دوش مصرف کننده در افغانستان تحمیل می کند.

آنان خواستار تسهیلات بیشتر برای حضور بازرگانان و صاحبان صنایع چینی در افغانستان شدند و اعلام آمادگی کردند که به زودی جمعی از مسولین کمپنی های چینی به کابل خواهند آمد.

معاون رییس جمهور نیز با ذکر این نکته که تمام مشکلات حقوقی و سیاسی میان رهبران دو کشور حل گردیده است و اکنون بیش از 60 سند همکاری، توافقنامه و تفاهمنامه در بخش های مختلف میان دو کشور وجود دارد که بیشتر آن ها مربوط به مسایل تجاری و اقتصادی است.

به گفته وی در سطح رهبری و کلان دو کشور هیچ مشکلی وجود ندارد و مسولین اجرایی دو کشور باید زمینه های تطبیق کامل اسناد حقوقی میان دو کشور را فراهم کنند و بازرگانان و صاحبان صنایع نیز از این فرصت استثنایی استفاده کنند.

وی هم چنین به بازرگانان و سرمایه گذاران چینایی وعده سپرد که در راستای مشکلات موجود تلاش خواهد کرد و دولت افغانستان مصمم به روابط گسترده اقتصادی و تجاری با کشور چین است.

معاون رییس جمهور هم چنین گفت که در آینده رفت و آمدهای بیشتری میان بازرگانان و هم چنین کارمندان نهادی های مرتبط دولتی دو کشور صورت خواهد گرفت و ما علاقمند هستیم که از تجربیات چین در بخش های انکشافی، تجاری، اقتصادی، زراعتی و فنی استفاده کنیم.

وی به جانان موسی زی سفیر کبیر دولت افغانستان در کشور چین که در این سفر معاون رییس جمهور را همراهی می کند، هدایت داد تا در حل مشکلات موجود میان بازرگانان افغان و هم چنین سرمایه گذاران و شرکت های چینایی علاقمند به حضور در افغانستان تلاش کند.

سفیر افغانستان مقیم بجینگ نیز اعلان آمادگی کامل کرد و گفت که سفارت افغانستان تمام مشکلات موجود را ادر هماهنگی با کشور چین حل خواهد کرد و تمام تلاش خود را در این راه به کار خواهد بست.

بازرگانان چینایی از دولت افغانستان خواستار ایجاد تسهیلات در تجارت شدند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد