بانک-جهانی-متعهد-به-ادامه-کار-پروژه-کاسا-هزار-شد

مسوولان شرکت برق‌رسانی افغانستان اعلام کرده است که بانک جهانی متعهد به آغاز کار دوباره‌ی پروژه کاسا یک هزار در افغانستان است.

به گزارش افغان نیوز؛ حکمت‌الله میوندی، سخنگوی شرکت برق‌رسانی افغانستان ( برشنا) امروز ( شنبه، 12 جوزا) در یک کلیب خبری به رسانه‌ها گفته است که حکومت سرپرست بانک جهانی را قناعت داده تا کار پروژه کاسا ۱۰۰۰ را  در افغانستان از سر بگیرد.

آقای میوندی افزوده است که بانک جهانی نیز متعهد است تا کار پروژه‌های نیمه تمام برق را در افغانستان از سر بگیرند و از بانک جهانی خواسته است که برای آغاز کار این پروژه مهم گام‌‌های سریع بردارد.

او همچنان از شرکت‌هایی ‌که در کار این پروژه سهیم بودند و پس از روی کار آمدن امارت اسلامی کارشان را متوقف کردند، خواسته تا فعالیت‌های‌ ابتدایی‌شان را از سر بگیرند، زیرا بانک جهانی تعهد اجرایی این پروژه را داده است.

سخنگوی شرکت‌ برشنا می‌گوید که با اجرایی پروژه برق کاسا یک هزار که طی آن برق قزاقستان به پاکستان انتقال می‌یابد، افغانستان سالانه ۷۰ میلیون دالر حق‌العبور دریافت خواهد کرد.

در همین رابطه، شرکت برق‌رسانی قرقیزستان به تازگی خبر داده است که در یک پروژه مشترک با تاجیکستان تا سال ۲۰۲۵ میلادی صادرات برق به پاکستان را آغاز می‌کنند.

به گزارش وب‌سایت تایمز آسیای مرکزی، این برنامه بخشی از برنامه‌ی ملی قرقیزستان تا سال ۲۰۳۵ است که برق صادراتی از طریق افغانستان به پاکستان منتقل می‌شود.

از سوی هم، آگاهان مسایل اقتصادی در این زمینه می‌گویند که با آغاز کار باقی مانده پروژه کاسا یک هزار در خاک افغانستان زمینه کار را برای شهروندان فراهم می‌کند.

ظاهر بهزاد، آگاه مسایل اقتصادی و استاد دانشگاه در گفتگو با آژانس افغان نیوز می‌گوید که باید بانک جهانی کارهای باقی مانده پروژه‌های مختلف در افغانستان را که وعده داده است هر چی زودتر آغاز نماید.

آقای بهزاد افزود که با آغاز کارهای باقی مانده پروژه‌های مختلف به ویژه پروژه کاسا یک هزار در خاک افغانستان زمینه کار را برای شهروندان کشور فراهم می‌کند و مقام‌های امارت اسلامی باید در زمینه توجه‌ای جدی داشته باشد.

مرتضی رسولی، یکی از باشندگان شهر کابل می‌گوید که با آغاز کارهای باقی مانده پروژه‌های مختلف به ویژه پروژه کاسا یک هزار در افغانستان زمینه کار برای مردم فراهم خواهد شد و افغانستان با آغاز چنین پروژه‌ها به خودکفایی خواهد رسید.

گفته می‌شود که هزینه‌ی پروژه کاسا یک هزار، ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دالر است که بیش از ۴۰۰ میلیون دالر آن سهم افغانستان می‌شود و بخش بزرگی از سهم افغانستان در این پروژه را بانک جهانی به عهده گرفته بود.

پروژه کاسا یک هزار که بربنیاد آن ۱هزارو ۳۰۰ میگاوات برق تاجیکستان و قرغزستان به افغانستان و پاکستان خواهند رسید و این پروژه از بزرگترین پروژههای ترانزیت برق در منطقه است.

بانک جهانی متعهد به ادامه کار پروژه کاسا 1هزار شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد