بدری-بر-تسریع-پروژه-تاپی-تأکید-کرد

وزارت معادن و پترولیم امارت اسلامی افغانستان اعلام کرد هدایت‌الله بدری، سرپرست این وزارت، با محمد مراد امانوف، رییس اجرایی پروژه تاپی، دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش افغان نیوز؛ وزارت معادن و پترولیم حکومت سرپرست روز یک‌شنبه، (۱۶ جدی) در اعلامیه‌ای نوشته که در این دیدار درباره پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی، تسریع کارهای باقی‌مانده، افزایش فرصت‌های کاری برای افغان‌ها، و ارتقای ظرفیت مهندسان افغان بحث و تبادل‌نظر صورت گرفته است.

اعلامیه این وزارت افزوده که پروژه تاپی که شامل انتقال گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به پاکستان و هند است، از بیش از دو ماه پیش در خاک افغانستان در حال اجراست.

آگاهان اقتصادی تطبیق این پروژه را گامی مؤثر در راستای پیشرفت اقتصادی کشور می‌دانند و تأکید دارند که عملی شدن این طرح، افغانستان را به پایگاه مهم اقتصادی در منطقه تبدیل خواهد کرد.

پیش از این نور احمد اسلام‌جار، والی هرات در بازدید از جریان کار عملی پروژه تاپی در خاک افغانستان، بر اهمیت تسریع این پروژه استراتژیک برای رشد اقتصادی افغانستان و ترکمنستان تأکید کرد.

این بازدید که در منطقه مرزی با ترکمنستان صورت گرفت، شامل دیدار با رییس عمومی پروژه تاپی نیز بود.

والی هرات در این دیدار، پروژه تاپی را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اقتصادی برای افغانستان و منطقه خواند و از همکاری همه‌جانبه اداره محلی در زمینه ارائه تسهیلات لازم، به‌ویژه در بخش‌های امنیتی و تسریع روند کار، به رییس عمومی پروژه اطمینان داد.

در همین حال، رییس عمومی پروژه تاپی نیز از تلاش‌ها و حمایت‌های اداره محلی هرات در زمینه تأمین امنیت و فراهم‌سازی تسهیلات مورد نیاز پروژه قدردانی کرده است.

 وی تأکید کرده که کار عملی این پروژه با تمام توان و سرعت در حال اجرا است و برای تکمیل به‌موقع آن برنامه‌های جامعی تدوین شده است.

براساس گزارش‌های ارائه‌شده، تاکنون ۱۵۳ کیلومتر از مسیر پایپ‌لاین گاز تاپی در خاک افغانستان سروی شده است. همزمان با شروع کار عملی این پروژه، فعالیت‌های تخنیکی مربوط به ایجاد بندر مشترک در منطقه مرزی "اسلیم چشمه" نیز در جریان است. این بندر به‌منظور تسهیل انتقال تجهیزات مورد نیاز برای نصب لوله‌های گاز تاپی طراحی شده و بخش مهمی از زیرساخت‌های پروژه را تشکیل می‌دهد.

 از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی بر این باورند که اجرای پروژه تاپی می‌تواند به بهبود تعاملات سیاسی، اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه میان ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند کمک کند.

با این حال، کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند که اختلافات سیاسی میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو یکی از موانع اصلی در اجرای کامل این پروژه است. آنان پیشنهاد می‌کنند که دولت سرپرست افغانستان می‌تواند از پروژه "کاسا-۱۰۰۰" به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر پاکستان استفاده کند تا اسلام‌آباد در جهت حل مشکلات پروژه تاپی گام بردارد.

پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین طرح‌های منطقه‌ای است که در صورت موفقیت، می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های اقتصادی و سیاسی میان کشورهای منطقه ایفا کند.

بدری بر تسریع پروژه تاپی تأکید کرد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد