تحقیق-ملی-دسترسی-به-بهداشت-از-سوی-کمیسیون-حقوق-بشر-راه-اندازی-شد

کمیسیون مستقل حقوق بشر تحقیق ملی دسترسی به حق بهداشت با هدف دریافت میزان دسترسی مردم به خدمات بهداشتی به راه انداخته است. در حال حاضر سالانه ۳۰۰ میلیون دالر به دلیل عدم خدمات بهداشتی از کشور خارج میشود.

به گزارش افغان خبر: کمیشنران کمیسیون مستقل حقوق بشر در کابل می‌گویند؛ هدف از راه اندازی این برنامه مشخص کردن میزان دسترسی مردم به خدمات بهداشتی خواند شده است تا بر اساس آن حکومت به صحت مردم توجه لازم را روی دست گیرد.

داکتر سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر گفت: "این تحقیق برای نهادهای حقوق بشری مهم است و کمک خواهد کرد تا برای بهبود حق بهداشت صحت و دستری به خدمات بهداشتی دادخواهی کرده بتوانیم".

خانم سمر افزود که ارائه خدمات بهداشتی در کشور نسبت به ۱۵ سال گذشته بهبود یافته است اما این خدمات در سطح پایین بوده، کیفیت و استندرد لازم را ندارد و همچنین مردم در ساحات دور دست کشور با مشکلات فراوان بهداشتی روبرو هستند.

رییس کمیسیون حقوق بشر تاکید ورزید که بسیاری از مریضان به دلیل عدم اعتماد به مراکز صحی و بهداشتی داخلی، با قبول مشکلات و مصارف زیاد برای تداوی امراض ساده به خارج از کشور سفر می کنند.

به گفته وی، دسترسی مردم به حق صحت و دسترسی به خدمات بهداشتی می تواند امنیت انسانی و صلح را در کشور تضمین کند.

او خاطر نشان کرد، ادامه جنگ و منازعات در کشور به شدت روان مردم را آسیب زده است و بسیاری از منازعات و خشونت های کنونی نیز ناشی از نداشتن اعصاب و روان آرام (نسل خشن) مردم می باشد.

عبدالرحمان هوتک دیگر کمیشنر حقوق بشر نیز گفت: "حق بهداشت، صحت و دسترسی به خدمات صحی، بهداشت رایگان در قانون اساسی به مردم افغانستان داده شده است؛ اما ارائه خدمات بهداشتی صحی از سوی دولت با کمبودات زیادی روبرو می باشد و این حق مردم ضایع می گردد".

آقای هوتک افزود، کمیسیون حقوق بشر بر مبنی پلان پنج ساله خود که جدیدا تدوین شده است، هر سال یک تحقیق همه جانبه را روی چالش های حقوق بشری در کشور راه اندازی می کند و راه اندازی تحقیق ملی صحت بهداشت و دست‌رسی به خدمات بهداشتی نیز یکی از این موارد خواهد بود.

واردات داروهای بی کیفیت یکی از موارد دیگریست که کمیسیون حقوق بشر آن را آسیب جدی به حق دسترسی مردم به خدمات بهداشتی می داند.

این کمیسیون از نهادهای مرتبط دولتی خواست که از واردات داروهای بی کیفیت به کشور جلوگیری کنند.

کمیشنران این کمیسیون همچنین از ضیاع حقوق مریضان هنگام معالجه نیز ابراز نگرانی کرده و می گویند که در بسیاری موارد نسبت عدم توجه لازم به نکات بهداشتی، حق مریضان زیادی ضایع می شوند و یا هم امراض ساری از یک شخص به شخص دیگر انتقال می‌کند که این بی توجهی ها نقض حقوق بشری دانسته می شوند.

کمیسیون حقوق بشر می گوید که این تحقیق ملی را در ۱۸ ولایت افغانستان سر از ماه سنبله آغاز می کند و به مدت ۸ ماه تکمیل و ارائه خواهد کرد.

تحقیق ملی دسترسی به بهداشت از سوی کمیسیون حقوق بشر راه اندازی شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد