رییس جمهور غنی در مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان اظهار داشت که با وصف پیشرفتهایی که تمدن انسانی تا اکنون داشته و به دستآوردهایی قابل ملاحظه دست یافته است، پدیدۀ غیر انسانی خشونت علیه زنان هنوز هم از جامعۀ انسانی محو نگردیده است.
به گزارش افغان نیوز: اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان گفت؛ پدیدۀ خشونت علیه زنان که ریشه در عوامل متعدد دارد، سبب قربانی شدن هزاران زن و دختر بیگناه گردیده و زندگی شمار زیادی از انسانها را به تیرگی کشانده است.
مبارزه با خشونت علیه زنان و محو آن از زندگی بشر از مسئولیتهای دینی، وظایف اخلاقی و وجایب ملی ماست که باید برای آن گامهایی موثر و بنیادی برداشته شود. گام نخست در این راستا آگاهیدهی است. باید از زشتی و زیان خشونت علیه زنان به تکرار سخن گفت تا آگاهی جمعی و روان عمومی به آن به چشم امری مسلم بنگرد. همچنان آموزش را باید در این زمینه به کار گرفت و در کتب درسی مضمون یا مضامینی در بارۀ مذمت خشونت وجود داشته باشد و خشونت علیه زنان به مثابۀ یکی از زشتترین انواع خشونت به نقد گرفته شود. به همین ترتیب باید قوانین مشخصی برای جلوگیری از خشونت علیه زنان ایجاد شود، و ساختارهای حقوقی کشور ما سازوکارهای روشنی برای مقابله با اعمال خشونت آمیز بر ضد زنان داشته باشد.
زن مانند مرد و به مثابۀ یک انسان، برخوردار از حقوق مساوی با وی، حق دارد که در کمال امنیت جسمی و روانی قرار داشته باشد، زندگی آرام و آسوده را به پیش ببرد و برای تحقق خواستها و شکوفایی استعدادهایش با مانعی روبرو نشود. خشونت تنها در برخوردهای خشن فیزیکی خلاصه نمیشود، بلکه هر نگاه تبعیض آمیز که مبتنی بر جنسیت باشد و سبب به حاشیه راندن زن در اجتماع، محروم کردن او از حقوق قانونی، و تحمیل شرایط دشوار جسمی یا روحی بر او گردد، مظاهری از خشونت به شمار میرود.
افغانستان زمانی از مشکلات اساسی خود رهایی خواهد یافت که نگاه انسانی به زن تقویت و تعمیم پیدا کند، کرامت و شرافت وی کماحقه به رسمیت شناخته شود، نشانههای تبعیض از فرهنگ آن رخت بر بندد، و اثری از هیچ نوع خشونت در برابر زنان باقی نماند.
معیار ارزیابی هر جامعه و راه پی بردن به برخورداری آن از فضایل انسانی، مصئونیت داشتن زنان آن در برابر خشونت و میزان برخورداری آنان از خوشبختی و آرامش است. جامعهای که در آن زن به حیث قشر ضعیف شناخته شده و از همان رو مورد قهر و سرکوب قرار بگیرد و از حق تعلیم، حق کار، حق حضانت و سایر حقوق دینی و قانونیاش محروم بماند، آن جامعه نه با ارزشهای دینی و نه با معیارهای انسانی برابری و انطباق دارد.
پیام ها