خشونت-علیه-معلولین-از-خانه-و-ادارات-تا-خیابان

یافته‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که افراد دارای معلولیت نه تنها در اجتماع و ادارات مورد خشونت فزیکی و روانی قرار گرفته بلکه در خانواده‌های شان نیز از حقوق شان محروم اند.

به گزارش افغان نیوز: شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، امروز( یک‌شنبه، ۸ حمل) در نشست ارائه یافته‌های گزارش تحقیقی این کمیسیون در مورد "وضعیت حقوق بشری اشخاص داری معلولیت" گفت که افراد دارای معلولیت با چالش‌های بی‌شماری مواجه اند و با واژه‌های گوناگون مورد تحقیر و توهین قرار می‌گیرند.

بانو اکبر افزود که مسئله استخدام افراد دارای معلولیت در ادارات دولتی و دسترسی آنان به آموزش با چالش‌های جدی مواجه بوده و دولت هنوز در این زمینه‌ها اقدام جدی نکرده است.

رییس کمیسیون حقوق بشر بیان کرد که فرهنگی عمومی در برابر افراد دارای معلولیت تبعیض آمیز است و در فضای عمومی اصطلاحات و واژه کاربرد دارد که مغایر ارزش‌های انسانی و حقوق بشری است. بنابراین، رسانه‌ها باید واژه‌های در مورد افراد دارای معلولیت استفاده کند که کرامت انسانی و حقوق بشری آنان حفظ شود.

بنفشه یعقوبی، کمیشنر کمیسیون حقوق بشر در این نشست گفت که یافته‌های این کمیسیون از "وضعیت حقوق بشری افراد دارای معلولیت" نشان می‌دهد که هنوز این افراد در خانه و اجتماع با خشونت روبرو بوده و مورد خشونت، توهین، تحقیر و آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

او گفت که این تحقیق در سال مالی ۱۳۹۹خورشیدی  در ۲۲ ولایت کشور صورت گرفته و با ۱ هزار و ۵۰۴ تن از افراد دارای معلولیت مصاحبه شده که از این میان ۷۹.۳ درصد آن مرد و ۲.۶ درصد دیگر آن زن بوده است.

بانو یعقوبی افزود که از میان ۱ هزار و ۵۰۴ تن افراد دارای معلولیت ۹۵ درصد آن هنوز به ابتدایی ترین حق‌شان که داشتن شناسنامه تابعیت است، دسترسی ندارند.

او  تاکیده کرده افراد دارای معلولیت به دلیل دست کم گرفته شدن‌ و بی توجهی خانواده‌های شان نتوانسته شناسنامه دریافت کنند.

این کمیشنر کمیسیون حقوق بشر بیان کرد که از میان ۱ هزار و ۵۰۴ تن افراد دارای معلولیت ۷۱.۷ درصد آن به دلیل دوری راه، نبود مکتب‌های ویژه معلولان، مشکلات اقتصادی، نبود تسهیلات حمل و نقل و ممانعت‌های خانوادگی به آموزش دسترسی ندارند.

بااین‌حال، بر اساس اطلاعات کمیسیون حقوق بشر افغانستان ۱۳.۹ درصد کل جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهد که این رقم در سال ۱۳۸۴ به ۲.۷ درصد کل جمعیت کشور می‌رسید. بنابراین در جریان ۱۴ سال گذشته، افراد دارای معلولیت ۱۱.۲ درصد افزایش یافته است.

خشونت علیه معلولین از خانه و ادارات تا خیابان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد