درس‌های-دانشگاه-با-ایجاد-صنف‌های-جداگانه-برای-پسران-و-دختران-به-زودی-آغاز-می‌شود

سرپرست وزیر تحصیلات عالی کشور از ایجاد شماری از دانشکده‌های تازه و معیاری ساختن سیستم تدریس در نظام تحصیلات عالی خبر داده و گفت که به زودترین فرصت درس‌های حضوری در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی با ایجاد صنف‌های جداگانه برای دانشجویان دختر و پسر، آغاز می‌شود.

به گزارش افغان نیوز؛ عبدالباقی حقانی، سرپرست وزیر تحصیلات عالی کشور امروز( یک‌شنبه، ۷ سنبله) در نشست خبری گفت که مراکز علوم ساینسی و علوم دینی از همدیگر جدا نیست و نباید به فکر جدا کردن این دو علوم از همدیگر باشیم.

آقای حقانی افزود که اخلاق اسلامی باید در نظام تحصیلات عالی کشور نهادینه شود.  او تاکید کرد؛ اخلاق اسلامی خلاف علوم ساینس امروزی نیست، بلکه باید اخلاق اسلامی بر تمام رشته‌های علوم انسانی و دینی، وجود داشته باشد.

سرپرست وزارت تحصیلات عالی از معیاری ساختن سیستم تدریسی و ایجاد شماری از دانشکده‌های تازه خبر داده و گفت که رهبری جدید وزارت تحصیلات عالی در امارت اسلامی تلاش می‌کنند که روابط علمی با دانشگاه‌های جهان ایجاد نماید.

او از ایجاد تحصیلات در سطح ماستری و دکترا در دانشگاه کابل خبر داد و افزود که برای آن شمار از مجاهدین که از تحصیل باز ماندند، زمینه تحصیل را فراهم خواهد کرد. حقانی تصریح کرد که برای فرزندان شهدا نیز زمینه تحصیل فراهم خواهد شد.

عباس بصیر، وزیر پیشین وزارت تحصیلات عالی در این نشست گفت که نظام تحصیلات عالی از لحاظ کمی و کیفی در بیست سال گذشته رشد چشم‌گیری داشته است و رهبری جدید این نهاد علمی باید در ادامه این دست آورد‌ها تلاش نماید.

آقای بصیر افزود که هم اکنون در سراسر کشور بیش از ۴۵۰ هزار دانشجو مصروف تحصیل اند و شمار استادن که سطح ماستری و دکترا دارند، نیز در این مدت افزایش یافته است.

او از تلاش‌های یک سال اخیر خود در این وزارت یاد آوری کرده و گفت که کارهای زیادی در زمینه تغییر نظام تحصیلی از آموزش محوری به پژوهش محوری، در یک سال گذشته صورت گرفته است.

او تصریح کرد؛ اگر این تغییر رویکرد در نظام تحصیلات تطبیق نشود، نظام تحصیلات عالی تنها نقش سواد آموزی خواهد داشت.

به گفته آقای بصیر، در نظام تحصیلاتی عالی دولتی و خصوصی از لحاظ کیفی مشکلات وجود دارد که در یک سال گذشته این مسئله مشکل سنجی شده و راه حل هم برای آن ایجاد شده که باید رهبری جدید وزارت تحصیلات عالی در امارت اسلامی آن را تعقیب نماید.

طارق کمال، رییس اتحادیه دانشگاه‌های خصوصی نیز گفت که مشکلات در قانون نافذه تحصلات عالی خصوصی وجود دارد که باید رهبری جدید این نهاد علمی کشور به آن توجه نماید.

کمال افزود که هم اکنون ۲۱۰ دانشگاه خصوصی در کنار دانشگاه‌های دولتی فعالیت دارد و برای بیش از پنج هزار نفر شغل ایجاد کرده است. او تاکید کرد دانشگاه های خصوصی ۲۰۰ هزار کادر علمی دارد.

این در حالی است که با آمدن طالبان، نزدیک به یک ماه می‌شود که تمامی دانشگاه‌های خصوصی و دولتی، همچنان مکاتب تعطیل است و هنوز روند آموزش به گونه‌ی در این نهادها دوباره آغاز نشده است.

درس‌های دانشگاه با ایجاد صنف‌های جداگانه برای پسران و دختران به زودی آغاز می‌شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد