­
سالانه-هزار-افغان-سواد-خواندن-و-نوشتن-فرامی-گیرند

مسوولان وزارت معارف کشور می گویند: ۱۱۳۵۸ مرکز سواد آموزی در سراسر افغانستان فعالیت دارند که سالانه زمینه یادگیری سواد ابتدایی خواندن و نوشتن را برای حدود ۳۰۰ هزار زن و مرد افغان فراهم می کند.

به گزارش افغان نیوز: نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معاف افغانستان در این مورد گفت: به اساس آماری که این وزارت در اختیار دارد، 11 میلیون از جمعیت افغانستان بی سواد اند و برای با سواد ساختن این تعداد از افراد، دوره های سواد آموزی دایر شده که تا سال 2030 این برنامه ادامه دارد و زمینه سواد خواندن و نوشتن برای تمامی این اشخاص فراهم خواهد شد.

خانم نزهت بیان داشت: وزارت معارف برای با سواد ساختن افرادی که سن شان بالاتر از حد معیار می باشد، دوره های آموزشی نه ماهه را دایر می کند.

سخنگوی وزارت معارف گفت: کسانی که دوره نه ماهه سواد آموزی را سپری کنند، پس از آن میتوانند شامل صنف سه سواد حیاتی وزارت معارف و تا صنف دوازدهم درس بخوانند که بعد از آن میتوانند در امتحان کانکور اشتراک کنند و شامل دانشگاه شوند.

وی تاکید کرد: وزارت معارف تلاش می کند که تمامی افراد بی سواد تا سال 2030 حد اقل سواد خواندن و نوشتن را فرا گیرند.

در همین حال، بنفشه سادات مسئول سواد آموزی موسسه هنافی برای آموزش بزرگسالان افغان می گوید: زنان افغان علاقمند اند که سواد خواندن و نوشتن را فراگیرند و این موسسه در سال جاری شش هزار خانم را تحت آموزش قرار داده که بیشترین این سواد آموزان در کابل فعالیت دارند.

زنان سواد آموز از فراهم شدن زمینه فراگیری سواد ابتدایی خوشحال هستند و می گویند: دوست دارند با سواد شوند و از طریق آن به جامعه شان خدمت کنند.

سحر که سن اش بیشتر از 20 سال است می گوید: دوست دارم که با سواد شوم و حتی روزی معاون رئیس جمهور گردم. بنابراین پیام من به زنان افغان این است که باید از فرصت فراگیری سواد استفاده کنند.

گل بخت یکی از علاقمندان سواد در این مورد گفت: زنانی که سن شان  زیاد اند، با مشکلات متعدد در زندگی شان مواجه اند و به همین دلیل میزان یادگیری آنها نیز بسیار پایین است؛ اما باید تلاش بیشتر برای فراگیری سواد آنان در نظر گرفته شود.

گفتنی است که موسسه هنافی از سوی وزارت انکشاف آلمان حمایت مالی می گردد تا در راستای با سواد ساختن افغان ها کار کند.

این درحالی است که به اساس آمارهای ارایه شده در سال های اخیر، بیشتر از یک سوم جمعیت افغانستان بی سواد اند که بیشترین آن را زنان تشکیل می دهند.
 

سالانه 300 هزار افغان سواد خواندن و نوشتن فرامی گیرند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد