سیستم-های-ضعیف-مالی-فرصت-های-زیادی-را-از-دست-سرمایه-گذاران-گرفته-است

رئیس اتاق های تجارت و صنایع کشور می گوید: عدم سیستم مدیریتی ضعیف مالی در بخش سرمایه گذاری و تجارت باعث ناکامی و رشد نکردن تجارت افغانستان طی سال های گذشته شده است.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: عتیق الله نصرت، رئیس اتاق های تجارت و صنایع امروز پنج شنبه(17 حمل) طی اولین کنفرانس تخصصی حسابداری گفت: به کارگیری متفکران خلاق و شایسته در بخش حسابداری، معیاری سازی نصاب تعلیمی در انستیتوت های حسابداری از جمله مواردی که می تواند باعث رشد اقتصاد و حسابرسی در کشور شود.

آقای نصرت تصریح نمود، کمبود نیروی متخصص از دیگر چالش‌های این روند است که با وجود فارغان سالانه که به بیش از یک هزار دانشجو تنها از انستیتوت حسابداری کابل است؛ اما هنوزهم ما با کمبود نیروی متخصص مواجه‌هستیم.

او هم‌چنان از نبود بورسیه‌های تخصصی برای دانش‌آموزان رشته‌های مالی و اقتصاد انتقاد کرد و افزود: متاسفانه دولت به این سکتور مهم هیچ‌ توجهی نکرده و در چند سال گذشته تعداد اندکی بورسیه برای این رشته در نظر گرفته ‌است.

 او با تاکید بر‌این ‌که در کنار سیستم منظم، داشتن نیروی کار متخصص یک نیاز مبرم است از دولت خواست که در بخش ارتقای این سکتور توجه جدی به خرچ دهد و در بخش تخصصی سازی حسابداری سرمایه‌گذاری کند.

براساس گفته‌های نصرت؛ موجودیت حسابداری خوب و فعال زمینه افزایش موفقیت‌های سکتور خصوصی را فراهم می‌سازد.

 رئیس هیئت عامل اتاق تجارت و صنایع همچنان از کهنه بودن سیستم و مواد درسی رشته حسابداری انتقاد کرد و یادآور شد که مواد درسی حسابداری نیاز به اصلاحات جدی و تجدید نظر دارد.

نصرت در اخیر عدم موجودیت قرضه‌های طولانی مدت و بلند بودن مالیات بر عایدات را از دیگر موانع جدی فراروی رشد سکتور خصوصی یاد کرد.

در همین حال عبدالولی نوری رئیس پالیسی و خدمات حقوقی وزارت مالیه کشور در این نشست از تعدیل و تغیرات در قوانین مالیاتی خبر داد و افزود که قوانین جدید نسبت به گذشته به مراتب سهل شده‌است.

آقای نوری با بیان‌اینکه ابهامات در قوانین مالیاتی رفع شده‌است گفت: در قوانین جدید اصطلاحات به‌گونه واضع تعریف شده‌است و موارد اضافی از آن کاملاً حذف شده‌است.

 او علاوه کرد که قوانین جدید از 113 ماده به 80 ماده کاهش یافته و در آن پیشنهادات سکتور خصوصی در نظر گرفته شده‌است.

داکتر محمد مصطفی مستور، مشاور ارشد ریاست اجرائیه افغانستان و معین وزارت مالیه نیز در این نشست تاکید کرد که متاسفانه محاسبه به عنوان یک پیشه در افغانستان جا نیافتاده و هنوز اکثریت شرکت‌های خصوصی از محاسبه به شکل معیاری آن استفاده نمی‌کنند.

 آقای مستور افزود: همین مشکل خود باعث شده که تا اندازه‌ی زیادی شفافیت از میان برود. مستور اضافه کرد که بوجود آوردن سیستم مسلکی محاسبه و ترویج آن به‌اصل شفافیت و اصل معیاری ساختن تجارت موثریت زیادی را به‌میان خواهد آورد.

سیستم های ضعیف مالی فرصت های زیادی را از دست سرمایه گذاران گرفته است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد