صالح-ما-ملت-نشسته-بر-روی-گنجیم-نه-گدایی‌گر

معاون اول ریاست جمهوری می‌گوید که روایت مردم از معادن افغانستان در کم‌تر از ۱۰ روز گردآوری می‌شود؛ زیرا برخی‌ها فکر می‌کنند ما ملت کجکول به دست هستیم، درحالی‌که ما بر روی گنج نشسته ایم و به ناحق دست دراز می‌کنیم.

به گزارش افغان نیوز: امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری امروز سه‌شبنه(17، سرطان) در صفحه رسمی فیس‌بوک خود نوشته است که کابینه به هدف جلوگیری از «آشوب و فتنه» که ریشه در بهره‌گیری بی‌رویه و غیررسمی از معادن و منابع زیرزمینی دارد،  دستور داده تا والیان روایت مردم از معادن محلی را در کم‌تر از ۱۰ روز گردآوری کنند و به وزارت معادن و پترولیم بسپارند.

وی در این یادداشت افزوده است که مردم در بسیاری از محلات از وجود معادن آگاهی دارند، اما در وزارت معادن ثبت نیست. به گفته‌ی او، برخی از «تشنجات کوچک و متوسط» به نوع دست‌رسی به این منابع رابطه دارد.

آقای صالح گفته است که روایت‌های برخاسته از سینه‌ها و حافظه‌ی مردم در مورد منابع طبیعی و نوع دید آن‌ها درباره استخراج معادن، دولت را در تدوین پالیسی جدید کمک خواهد کرد.

معاون اول ریاست جمهوری افزوده است که برای تدوین «روش و پالیسی‌های» جدید نیاز است، دیدگاه دولت و مردم نسبت به منابع نزدیک شود.

صالح در ادامه نوشته است: «برخی‌ها فکر می‌کنند ما ملت کجکول به دست هستیم، اما وقتی به پهنای این داشته‌های مادی نگاه شود، واضح می‌گردد که ما ملت نشسته بر روی گنجیم و دست ما به ناحق دراز است. نباید نسل در نسل از این داشته تنها قصه کنیم.»

امرالله صالح در پایان این یاداشت تأکید کرده است که زمان آن فرا رسیده است تا «داشته‌های پنهان ما» از زیر خاک بیرون شوند و پیش از آن‌که نسل دیگری تنها با «قصه گفتن» زیر خاک بروند.

این درحالی است که شماری از فعالان مدنی، نهادهای توسعه‌ای، حقوق بشری و محیط زیستی از استخراج غیرقانونی و غیرحرفه‌ای معادن در کشور ابراز نگرانی می‌کنند.

آنان می‌گویند که استخراج غیرحرفه‌ای به مردم محل آسیب‌های محیط زیستی، اقتصادی می‌رساند و تهدید امنیتی را بیش‌تر می‌کند، اما دولت در این قسمت هیچ گونه توجهی نمی‌کند.

صالح: ما ملت نشسته بر روی گنجیم نه گدایی‌گر

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد