اداره محلی بامیان بخاطر حمایت زنان و افزایش صنایع دستی، یک بازارچه کوچک را بنام "بازار زنانه" ایجاد نموده و برای بانوان تجارت پیشه، دوکان توزیع نموده است.
به گزارش افغان نیوز: اکنون زنان تجارت پیشه ،صنایع دستی شان را در این بازار زنانه به نمایش می گذارند تا توریستان داخلی و خارجی که در این ولایت برای سیاحت می آیند از این بازار دیدن نمایند و صنایع دستی مورد علاقه شان را خریداری نمایند.
معصومه ابراهمی، مسوول تولیدی پوشاک جوان، به افغان خبر گفت که ولایت بامیان یکی از ولایت های تاریخی و باستانی کشور می باشد که شماری از خانم های این ولایت مصروف فعالیت های صنایع دستی می باشند. وی گفت وضعیت خرید و فروش صنایع دستی امسال نسبت به سال های گذشته رونق پیدا نموده و بیشتر مشتریان و خریداران را توریستان خارجی تشکیل می دهند.
زنان تجارت پیشه از حکومت خواهان فرصت های بیشتر در بخش رشد و انکشاف صنایع دستی در سطح محلی، ملی و بین المللی شدند. آنان می گویند که باید دولت افغانستان زمینه برگزاری نمایشگاه های ملی و بین المللی را در نقاط مختلف کشور فراهم سازد.
زینب کریمی، مسوول یکی از انجمن های صنایع دستی در بامیان می گوید که بیشتر از 30 کارمند دارد که آنان، کولا هزاره گی، واسکت، یخن خامک، لباس هزاره گی، چادر، نمد، گلم و دیگر صنایع دستی را تهیه و تولید می کنند. خانم کریمی افزود:" برای همه کارمندان از یک هزار الی پنج هزار افغانی ماهانه معاش پرداخت می گردد و آنان معیشت زندگی شان را از این طریق تامئین می کنند".
طی 10 سال گذشته ده ها جشنواره محلی، ملی و بین المللی در بامیان برگزار شده است که این برنامه های فرهنگی و هنری سبب رشد و انکشاف صنایع دستی در این ولایت گردیده است. امسال در بامیان جشنواره های " نوروزی، دمبوره، گل کچالو، راه ابریشم، نمایش فیلم" برگزار شده بود که در این جشنواره ها هزاران نفر از داخل و خارج کشور شرکت داشتند.
از سوی هم مسوولان حمایت و همکاری شان را در بخش خصوصی و مخصوصآ از زنان تجارت پیشه اعلان می کنند.
علی رضا حسن زاده، مدیر مسوول اتاق تجارت و صنایع دستی ولایت بامیان می گوید که اکنون در بامیان 37 انجمن صنایع فعال می باشند و این نهاد ها در وزارت تجارت، اطلاعات و فرهنگ و عدلیه ثبت و راجستر بوده که درهرانجمن بیش از 30 الی 100 خانم مصروف کار و فعالیت هستند.
وی گفت؛ این انجمن ها در بخش های صنایع دستی، لبنیات و باغچه های خانگی فعالیت می کنند که که خوشبختانه در طی هشت سال گذشته رشد به سزای داشته است.
به گفته آقای حسن زاده، فعالیت زنان سبب رشد و انکشاف اقتصادی خانواده ها شده است و آنان از این طریق معیشت زندگی شان را نیز تامئین می کنند.
گفتنی است که بامیان در سال 2015 میلادی بخاطر رشد و انکشاف صنایع دستی و حفظ فرهنگی بومی شان، توانست عضویت شبکه شهر های خلاق جهان را از سوی سازمان یونسکو بدست بیاورد و در بین 47 شهر دنیا معرفی گردید.
پیام ها