باشندگان ولایت لوگر: گروه طالبان تاکید کرده که دختران در صورتی می توانند بالاتر از صنف ششم مکتب درس بخوانند که شرایط ویژه ی را درنظر بگیرند.
به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: باشندگان ولایت لوگر می گویند: در نشست که جامعه مدنی و ریش سفیدان این ولایت با طالبان داشته اند، طالبان حاضر اند که دختران را با شرایط خاص اجازه دهند تا بالاتر از صنف ششم مکتب درس بخوانند و این شرایط عبارت اند از:
۱: دختران باید ترانسپورت خاص داشته باشند تا از مکتب به خانه شان برساند.
۲: لباس منظم و غیر سیاه داشته باشند.
۳: تمام استادان دختران باید از طبقه اناث باشند.
۴: تایم درسی بین پسران و دختران یک ساعت فاصله داشته باشد.
۵: مکاتب دیوار داشته باشند و بدون دیوار نباشند.
۶: شاگردان دختر حق انتقال تلفن به مکاتب را ندارند.
این باشندگان میگویند که این خواست طالبان را با رئیس جمهور شریک ساخته اند و تا هنوز هیچ گونه اقدام از سوی حکومت نشده است.
نصرالله استانگزی، رئیس کورس وطنوال و رئیس انجمن خبرنگاران ولایت لوگر به افغان نیوز گفت: طالبان با سیستم درسی مشکل ندارند و اگر خواست انها برآورد شوند، انان میگذارند که دختران تا صنف ۱۲ درس بخوانند.
استانگزی گفت: معارف ولایت لوگر با مشکلات از قبیل نبود استادان مسلکی، نبود جای آموزش و نبود امنیت مواجه اند که شاگردان نمیتوانند به شکل درست آموزش بنگرند.
او افزود: برای این مشکلات، انجنیر عبدالرحمن وطنوال همه ساله کورس های آمادگی کانکور را راه اندازی میکند که در زمستان گذشته ۲۲ مرکز آمادگی کانکور سه ماه را راه اندای کرد که ۲۶۰۰ شاگرد را تحت آموزش قرار داد. فارغان کورس های وطنوال در سال ۱۳۹۶ در کانکور عمومی، ۹۶ درصد کامیاب شده بودند.
استانگزی بیان داشت: در ولسوالی های ولایت لوگر، شاگردان بخاطر نا امنی نمیتوانند در مکاتب حاضر شوند و درس بخوانند. در اکثر ولسوالی ها دختران حق درس خواندن بالاتر از صنف ششم را ندارند و این حق را مخالفین از دختران سلب کرده اند.
از سوی دیگر، سید نصیب الله عالمیار یکی دیگر از باشندگان لوگر به افغان نیوز گفت: کیفیت درس در ولایت لوگر بسیار پایین بوده و باید توجه بیشتر روی کیفیت آموزش و پرورش شود.
عالمیار گفت: کورس های وطنوال همه ساله در سراسر ولایت راه اندازی میگردد که برای شاگردان بسیار مفید واقع شده و باشندگان ولایت لوگر نیازمند چنین کمک ها اند.
معارف ولایت لوگر با مشکلات جدی مواجه است که عبارت از جنگ در ولسوالی ها، نبود امنیت و استادان مسلکی می باشند.
پیام ها