مسئولان وزارت ترانسپورت و هموانوردی ملکی میگویند؛ مشکل ترانزیت افغانستان تا سه سال دیگر برطرف میشود و دیگر همانند گذشته مجبور به ترانزیت از یک کشور نخواهد بود.
به گزارش افغان خبر: محمد الله بتاش وزیر ترانسپورت و هوانوردی ملکی امروز (سه شنبه 27 میزان) در روز جهانی ترانسپورت گفت؛ افغانستان در گذشته وابسته به یک کشور بود که تمام صادرات و واردات از راه های ترانزیتی همان کشور انجام میشد؛ اما امروز به گزینه های معتدد روبرو است و مجبور نیست که از یک کشور مشخص صادرات و واردات کند.
او افزود؛ راه لاجورد، خط آهن بین چین و افغانستان، بندر چابهار و بندر آقینه میتواند راه بدیل افغانستان از مسیر پاکستان باشد. بتاش گفت؛ کشور پاکستان به حدی برای تاجران افغان مشکل تراشی کرد که این کشور به دنبال راه بدیل بگردد.
به گفتهی وزیر ترانسپورت و هوانوردی ملکی؛ کشورهای همسایه افغانستان در فصل میوه مشکلاتی سر راه تاجران افغانستان ایجاد کردند که سبب خسارت میلیاردها دلار به تاجران شدند.
آقای بتاش گفت؛ افغانستان باید از شرایط جغرافیایی خود استفاده کند و در بین کشورهای منطقه تبدیل به کشور ترانزیتی شود. او افزود؛ در گذشته موترهای پاکستانی در تمام افغانستان گشت و گزار میکرد اما از یک سال به این سو وزارت ترانسپورت فعالیت موترهای پاکستانی را از پاکستان تا جلال آباد و کویته تا قندهار کاهش داده است.
بتاش بیان داشت؛ افغانستان برای اینکه یک کشور ترانزیتی شود باید، شاهراههای خود را معیاری کند و اقدام وزارت ترانسپورت در این زمینه توقف 282 شرکت ترانسپورتی از 843 شرکت بوده است؛ که به اساس معیار پایین انها را توقف داده است.
به گفتهی وزیر ترانسپورت و هوانوردی سیستم جی پی اس در شاهراهها برای کنترل موترها ایجاد میشود و با ایجاد این سیستم تخلفات کاهش پیدا خواهد کرد.
از سوی دیگر قربان حقجو معین تجارتی وزارت تجارت گفت؛ حکومت افغانستان مدت چهارده سال فرصت داشت و باید از ان استفاده میکرد، اما اکنون نیز دیر نشده و باید این کشور را به خط ترانزیت بین کشورهای منطقه تبدیل کند.
حقجو افزود؛ نبود مدیریت در شاهراهها و روزگیری از مشکلاتی است که همه شرکتهای خصوصی از ان شکایت دارند و باید حکومت این مشکل را حل کند.

پیام ها