معادن-منابع-تمویل-تروریزم-در-افغانستان-است

اداره تحقیق و ارزیابی افغانستان با همکاری مالی اتحادیه اروپا تحقیقی را پیرامون مدیریت منابع طبیعی کشور انجام‌ داده و تأکید کرده است که معادن افغانستان منابع اصلی تمویل تروریزم به شمارمی رود.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: اداره تحقیق و ارزیابی افغانستان با همکاری مالی اتحادیه اروپا نتیجه تحقیقی را امروز (سه شنبه 3 دلو) را پیرامون مدیریت منابع طبیعی کشور ارائه نمود که معادن افغانستان منابع اصلی تمویل گروه های مخالف دولت است.

تاکید جدی این پژوهش پیرامون منع استخراج غیر قانونی معادن کشور بوده که یکی از منابع اصلی تمویل تروریزم و دوام جنگ در افغانستان معرفی شده است.

در کنار اسختراج غیر قانونی معادن، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر نیز عامل دیگری دوام جنگ و مجرای تغذیه مالی گروه‌های تروریستی دانسته شده است.

پیر مایدون، سفیر اتحادیه اروپا در کشور گفت که توجه جدی ما روی استخراج غیر قانونی معادن افغانستان است؛ زیرا این امر سبب شده تا تروریستان از استخراج غیر قانونی معادن به حیث منابع مالی خود بهره ببرند و جنگ در افغانستان را دوام بخشند.

وی افزود که ما آماده همکاری با دولت افغانستان هستیم تا جلوی استخراج غیر قانونی آن را بگریم و نیز منابع تمویل مالی آنان را قطع نماییم.

آقای مایدون تاکید کرد که معظل دیگری که چالش ایجاد کرده، مسئله کشت و تولید مواد مخدر است، چون این مورد نیز از سوی گروه‌های تروریستی حمایت می‌شود و آنان از این ناحیه نیز به درامدهای بزرگی دست می‌یابند.

سفیر اتحادیه اروپا تصریح کرد که باید از بخش خصوصی و نیز سکتور زراعت حمایت‌های جدی صورت بگیرد و مبادلات تجارتی افغانستان با اتحادیه اروپا از مرز ۳۰۰ میلیون یورو فراتر رود.

او تاکید کرد که اتحادیه اروپا همواره از کشورهای کمتر توسعه یافته حمایت کرده و این فرصت اکنون برای افغانستان نیز فراهم است که باید از آن استفاده کند.

اورذلا نعمت، رئیس واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان گفت که یافته‌های ما در بخش بدیل معیشت در کشت مواد مخدر می‌رساند؛ بدیل‌های که تا کنون معرفی شده، پایدار نبوده و فقط در زمان تطبیق موثر واقع شده؛ اما با گذشت زمان موثریت خود را از دست داده و مردم دوباره به کشت مواد مخدر روی آورده اند.

وی افزود مسئله دیگری که در این تحقیق واضح شد، مبنای منازعات کوچی‌ها و باشندگان روستاها می‌باشد. به گفته او مبنای این منازعات بیشتر روی منابع طبیعی است تا مسایل قومی و نژادی.

بانو نعمت تاکید کرد که یکی از اهداف اصلی این مطالعات، بهبود کیفیت زندگی جمعیت روستایی است که با افزایش ظرفیت انسانی و تقویت توسعه اجتماعی و اقتصادی جوامع روستایی و کاهش فقر و آسیب‌پذیری همراه می‌باشد.

اما برخی نهادهای دولتی که در این نشست حضور داشتند، بر بخش‌های این تحقیق خرده گرفتند و آن را واقع بینانه خواندند.

نصیر احمد درانی، وزیر زراعت، آب یاری و مالداری کشور گفت که یکی از مشکلات این تحقیق پیرامون کوچی‌های افغانستان است و بر بنیاد این پژوهش، کوچی‌ها متعلق به یک قوم خواص دانسته شده است و نیاز به اصلاح دارد.

وی همچنین گفت که اهداف تحقیق باید واضح باشد تا معلوم شود که پژوهش روی کدام هدف انجام می‌شود و نیز نتایج این تحقیق باید به عنوان یک ماخذ عادلانه برای حل مشکلات کشور باشد.

جاوید احمد قایم، معین پالیسی و هماهنگی وزارت مبارزه با مواد مخدر نیز گفت:"ما با این بخشی از تحقیق که گفته است، افزایش کشت مواد مخدر به دلیل موثر نبودن بدیل آن، افزایش یافته است، موافق نیستیم؛ زیرا برنامه‌های بدیل معیشت در ولایت‌های جنوبی در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ کاهش چشم‌گیری داشت."

وی افزود که برنامه‌های معیشت بدیل در کوتاه مدت، موثر بوده؛ اما در دراز مدت کارایی قناعت بخشی نداشته؛ زیرا این برنامه‌ها نیاز به زمان بیشتری برای متقاعد کردن دهقانان دارد.

واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان یک نهاد مستقل پژوهشی مستقر در کابل است که در سال ۲۰۰۲ با همکاری جامعه جهانی در افغانستان تاسیس شد.

 

معادن منابع تمویل تروریزم در افغانستان است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد