نتایج یک تحقیق از سوی موسسه میدیکا افغانستان، نشان می دهد که روند معاینات پرده بکارت در ولایت های کابل، هرات و بلخ هنوز هم زنان و دختران این سرزمین را آزار می دهد.
به گزارش افغان نیوز:حمیده رمضانی مسوول دادخواهی موسسه میدیکا، روز دوشنبه(۲۴، قوس ) طی یک کنفرانس خبری در کابل گفت که ۲۹ قضیه بین سنین۱۳ سال الی ۱۸ سال مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کل ۲۲ مورد بالای هجده سال و ۷ قضیه کمتر از ۱۸ سال بوده است.
بانو رمضانی بیان کرد، این پژوهش نشان میدهد که معاینات دوشیزگی بالای زنان متاهل و دختران مجرد نیز صورت گرفته که ۲۰ مورد زنان متاهل و ۹ مورد دیگر شان مجرد بوده اند.
وی افزود: شمار زیادی از زنان و دختران که به اجرای آزمایش های نسایی مجبور شده اند؛ در محلات سلب آزادی بوده و همچنان ۲۰ تن آنان در زندان و نظارت خانه ها و ۹ تن دیگر شان بیرون از زندان بوده اند.
به گفته او: ۲۳ قضیه به منظور تثبیت اتهام به رابطه جنسی و غیر قانونی بوده، ۴ مورد آزار و اذیت جنسی، ۱ مورد اتهام کیسه بری و یک مورد دیگر برای رسیدگی به شکایات توهین و تحقیر خانواده شوهر مبنی بر دوشیزه نبودن در شب اول ازدواج به این معاینات روان شده اند.
او اضافه کرد که از مجموع قضیه ها ۲۸ مورد در مرحله نخست گرفتاری و یا شکایت به وسیله پولیس و همچنان یک مورد توسط دادستانی به این معاینات راجع شده اند.
او تاکید کرد، ۱۴ مورد فیصله محاکم تاثیر نداشته و در ۱۵ مورد تاثیر گذار بوده است. همچنان ۲۲ مورد در انجام معاینه دوشیزگی به جرم خود اعتراف کرده و ۶ مورد دیگر شان اعتراف نکرده است.
بانو رمضانی، معاینه دوشیزگی را خلاف شریعت اسلامی دانسته و این عمل رانقض صریح حقوق بشر دانست.
بانو رمضانی گفت که آزمایش دوشیزگی به شیوه که فعلن رایج است، قطعا باید ممنوع اعلام گردد و مرتکبین آن مورد پیگرد عدلی و قضایی قرار گیرند.
از سوی هم، سپوژمی وردک، معین وزارت امور زنان، گفت که پایین بودن سطح آگاهی مردم و نبود سواد کافی در ولایات باعث شده که زنان بیشتر مورد خشونت قرارگیرند. همچنان کمبود قاضی زن در ولایت هانیز سبب شده که در بیشترین قضایای زنان به صورت درست رسیدگی نشود.
وی گفت: نبود رسم وعنعنات ناپسند از قبیل ازدواج های اجباری، ازدواج بدل و گرفتن طویانه زیاد سبب شده که سطح خشونت ها افزایش یابد.
این در حالی است که زنان کشور همواره مورد خشونت قرار گرفته اند ونهاد های عدلی و قضایی نتوانسته اند این پرونده ها را به گونه ی درست رسیدگی کنند.
پیام ها