نگرانی-از-افزایش-لت‌و‌کوب-و-بازداشت-خبرنگاران

نهادهای حامی ژورنالیستان بار دیگر از افزایش لت و کوب و بازداشت خبرنگاران توسط طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که خشونت‌ها علیه این قشر جامعه افزایش یافته است.

به گزارش افغان نیوز؛ اتحادیۀ ملی ژورنالیستان، امروز دوشنبه (۲۹ حمل) در اعلامیه‌ای گفته که در تازه‌ترین مورد، طالبان محب‌ جلیلی، مجری پیشین برنامه‌های سیاسی آریانانیوز را در کابل بازداشت و مورد لت و کوب قرار داده اند.

این اتحادیه به نقل از مسوولان این تلویزیون گفته است که ادامۀ بازداشت‌های خبرنگاران سبب نگرانی آنان شده است. طالبان پیش از این نیز دو خبرنگار تلویزیون آریانانیوز را بازداشت و پس از چند روز دوباره رها کرده بودند.

در اعلامیه آمده است: «بازداشت، لت‌و‌کوب و چک‌کردن تلیفن همراه خبرنگاران بدون هیچ دلیل حقوقی مردود بوده و اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان ضمن ابراز نگرانی از امارت اسلامی می‌خواهد که در سایه قوانین مربوط رسانه‌های افغانستان یک آدرس مشخص را شکل دهد تا به هر نوع اتهام علیه خبرنگاران مطابق قانون از یک آدرس مشخص رسیدگی صورت گیرد.»

نهاد حمایت کنندهٔ رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) نیز از ادامۀ بازداشت و خشونت علیه خبرنگاران افغان ابراز نگرانی کرده و گفته است که توقیف و لت و کوب خبرنگاران توسط طالبان در چند روز اخیر، سیر صعودی داشته است.

این نهاد ناوقت روز یکشنبه گفت که در ۲۴ ساعت گذشته، چهار خبرنگار در افغانستان مورد خشونت و بدرفتاری قرار گرفته اند. نی از وزارت داخلۀ طالبان خواسته که قضایای خشونت در برابر خبرنگاران را به گونۀ جدی پیگیری و به آنان رسیدگی کند.

در این حال، انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گوید که دو روز پیش، جمشید احمد احمدی، مدیر مسوول تلویزیون رسا در شهر کابل مورد حملۀ افراد مسلح قرار گرفته و زخمی شده است.

این انجمن افزوده است که مقام‌های وزارت داخلۀ حکومت طالبان تعهد کرده اند که عاملان این رویداد را بازداشت و به پنجۀ قانون خواهند سپرد.

انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان با ابراز نگرانی می‌گوید که در دو روز گذشته، رادیو میمنه پس از ده سال و رادیو صدای پکتیا پس از ۱۷ سال فعالیت، از نشرات باز ماند‌اند و مسوولان این رسانه‌ها دروازه‌های آنان را بسته کردند.

مسوولان این رادیو‌ها، مشکلات اقتصادی و فشارها بر رسانه‌ها از سوی طالبان را یکی از عوامل اصلی توقف فعالیت این رادیو‌ها عنوان کرده اند.

این در حالی است که بر بنیاد آخرین گزارش انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان و مرکز خبرنگاران افغانستان از زمان مسلط شدن طالبان بر این کشور، تا کنون فعالیت بیش از ۵۷۸ رسانۀ تصویری، صوتی، چاپی و انترنتی متوقف شده‌اند.

نگرانی از افزایش لت‌و‌کوب و بازداشت خبرنگاران

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد