همایش «کریم اهلبیت(ع) الگوی صلح و سخاوت» به مناسبت میلاد با سعادت حضرت امام حسن مجتبی(ع)، از سوی دفتر نمایندگی مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی شیخ محمد یعقوبی(مدظله العالی) با حضور مقامهای امارت اسلامی، دهها تن از علما، ائمه مساجد و طلاب دینی در غرب کابل برگزار شد.
به گزارش افغان نیوز: در این همایش که روز دوشنبه، (۲۷ حوت) برگزار شد سخنرانان بر الگوگیری از سیره حضرت امام حسن مجتبی، (ع) تاکید کرده و گفتند که آن حضرت همیشه در پی ایجاد وحدت و اخوت در میان امت اسلامی بود.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسین عالمی بلخی، رییس دبیرخانه شورای علمای شیعه افغانستان، طی سخنانی از توجه ویژه آیتالله یعقوبی به جهان اسلام، بهویژه مردم افغانستان، قدردانی کرد.
وی با اشاره به جایگاه علمی آیتالله یعقوبی گفت: «ایشان از مراجع جوان شیعه است که دروس دانشگاهی و حوزوی خود را به پایان رسانده و نقش برجستهای در هدایت دینی جامعه دارد.»
حجتالاسلام عالمی بلخی همچنین بر ضرورت وحدت اسلامی تأکید کرد و افزود: «اختلافات در کتب دینی شیعه و سنی بسیار اندک است و علمای دینی باید در راستای اخوت و برادری تلاش کنند.»
مولوی صفیالله عثمانی، نماینده ریاست ۰۶ استخبارات امارت اسلامی، نیز در سخنرانی خود ماه رمضان را فرصتی برای خودسازی دانست و گفت که رمضان ماه انسانسازی است، زیرا قرآن در این ماه نازل شده است.
وی بر جایگاه قرآن در هدایت امت اسلامی تأکید کرد و افزود: «وقتی امت مسلمه قرآن را سرلوحه خود قرار دهد، در هیچ بعدی—سیاسی یا غیرسیاسی—درمانده نخواهد شد.»
مولوی عثمانی همچنین به شخصیت امام حسن مجتبی(ع) اشاره کرد و گفت: «براساس منابع اهل سنت، امام حسن(ع) بیشترین شباهت را به پیامبر اسلام(ص) داشت و مادر ایشان، حضرت فاطمه(س)، از زنان بهشتی بود.»
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالله ذکی، عضو شورای علمای شیعه افغانستان، نیز در این همایش تأکید کرد که امام حسن(ع) برای حفظ دین اسلام و مصالح امت اسلامی، صلح را برگزید و این تصمیم نشانهای از فداکاری آن حضرت نسبت به منافع اسلام بود.
وی افزود: «امام حسن(ع) نهتنها الگوی صلح، بلکه الگوی سخاوت نیز بود و در طول زندگی، دست از بخشش برنداشت. آن حضرت دو تا سه مرتبه تمام دارایی خود را در راه خدا بخشید.»
او همچنین تأکید کرد که سیره امام حسن(ع) در دنیای امروز میتواند یک الگو باشد و افزود: «در جهانی که مملو از تنش و درگیری است، رویکرد صلحطلبانه امام حسن(ع) میتواند راهحلی برای حل مشکلات و دوری از جنگ باشد.»
حجتالاسلام ذکی همچنین وحدت اسلامی را از آموزههای مهم امام حسن(ع) دانست و تصریح کرد: «امام حسن(ع) همیشه در پی حفظ وحدت جامعه اسلامی بود و امروز نیز کمک به نیازمندان، بدون تعصب و تبعیض، یک امر پسندیده محسوب میشود.»
در بخش دیگری از این همایش، حجتالاسلام مطهری، عالم دین، پیام ویژه آیتالله یعقوبی را برای طلاب در ماه رمضان قرائت کرد و بر وظایف سنگین علمای دینی در این ماه تأکید نمود.
آیت الله یعقوبی در این پیامخود گفته است: «ماه رمضان، ماه نزول قرآن است و طلاب باید در کنار دروس دینی، برنامهای روزانه برای قرائت قرآن تنظیم کنند.»
او همچنین لزوم اخلاص در عبادت را یادآور شده و افزوده است«طلاب باید از ریا در عبادت پرهیز کنند و از دعاهای مخصوص برای تقویت ارتباط با خداوند متعال بهره بگیرند.»
در پیام مرجع عالیقدر آمده است«طلاب باید در مجالس دینی و سخنرانیهای بهروز شرکت کنند و مردم را به کمکرسانی به نیازمندان تشویق نمایند.»
در پایان این همایش، به ۲۲ تن از طلابی که در مسابقه نهجالبلاغه برگزیده شده بودند، تقدیرنامه و جوایزی اهدا شد. همچنین، به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی(ع)، برنامه تواشیح اجرا گردید.

پیام ها