وزارت-معارف-نصاب-تعلیمی-کشور-باید-بازنگری-شود

مسوولان وزارت معارف می‌گویند: نصاب تعلیمی کشور باید مورد بازنگری قرار گیرد تا رشته‌های جدید شکل گیرد، زیرا بازار کار افغانستان به افراد مسلکی و فنی بیش تر نیازمند است.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: محمد رحیل فرملی، معین تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزارت معارف، امروز( دوشنبه۱۳، حمل) در کارگاه آگاهی‌دهی نصاب تعلیمی تشبث و بازنگری نظام آموزشی گفت: نظام آموزشی کشور باید مورد بازنگری قرار گیرد و رشته‌های بوجود آید تا افراد بصورت مسلکی و فنی و مطابق به نیاز بازار کار تربیه شوند.

وی گفت: نخستین هدف ما قابلیت محور کردن نظام آموزشی کشور است که با مشکلات مواجه است.

آقای فرملی افزود: سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دانش‌آموز از مکاتب کشور فارغ می‌شوند و وزارت تحصیلات عالی توان جذب تمام این دانش‌آموزان را ندارد؛ از سوی هم باید برای آن‌ها زمینه اشتغال فراهم گردد.

معین تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزارت معارف تاکید کرد:" ما در بازار کار خود تنها به داکتر، انجینر و دادستان ضرورت نداریم؛ بلکه بازار کار افغانستان بیش تر از این افراد به کارگران مسلکی و فنی نیازمند است تا ضرورت‌های اولیه را برآورده سازند."

آقای فرملی از تطبیق برنامه نیاز سنجی تحصیلی در سال جاری میلادی خبر داد که مطابق آن رشته‌های تحصیلی به اندازه ظرفیت کاری آن دانشجو جذب خواهد کرد.

وی بیان داشت که افزودن مضمون تشبث در نصاب تعلیمی کشور، ویژگی‌ها و مزیت‌های فراوانی دارد و سبب خلاقیت و افزایش اعتماد به‌نفس دانش آموزان خواهد شد.

آقای فرملی همچنان گفت که وزارت معارف در نظر دارد تا برنامه استاد - شاگردی را تطبیق نماید که به موجب آن دانش‌آموزان که بالاتر از صنف نهم را خوانده نتوانسته اند، از طرف شب توسط معینیت تخنیکی و مسلکی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای داده خواهند شد.

فیروزخان مسجدی، معین وزارت تجارت و صنایع بیان داشت که مضمون تشبث نباید منحصر به مکاتب کشور شود؛ بلکه دانشگاه‌ها نیز از این نصاب بهره‌مند گردد.

او از ایجاد یک ریاست جدید زیر نام"ریاست تشبثات زنان" در وزارت تجارت و صنایع نیز خبر داد.

عبدالظاهر گلستانی، رییس پیشین انکشاف نصاب تعلیمی گفت:"صد درصد باید در نصاب تعلیمی کشور تغییرات ایجاد شود".

وی همچنان تاکید کرد که نصاب تعلیمی بدون در اختیار داشتن امکانات آموزشی، نمی‌تواند موفقیتی در پی‌داشته باشند.

این برنامه با کمک مالی دفتر سازمان ملل متحد برای انکشاف صنعت، قرار است تطبیق شود و به گونه آزمایشی در ولایت‌های کابل و‌ ننگرهار تطبیق شود، در صورت که قناعت بخش باشد، در سراسر افغانستان گسترش خواهند یافت.

وزارت معارف در نظر دارد تا نظام آموزشی کشور را مورد بازنگری قرار دهد و نصاب تعلیمی افغانستان را قابلیت محور بسازد.

قابل ذکر است که کیفیت پایین، نبود نصاب تعلیمی کارآمد و عدم اساتید مسلکی در مکاتب کشور، همواره یکی از مشکلات جدی بر سر راه آموزش و پرورش بوده است.

وزارت معارف: نصاب تعلیمی کشور باید بازنگری شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد