وزیر مالیه طالبان، میگوید که امارت اسلامی برای اولین بار از محل درآمدهای داخلی، بودجه تمام عیار ایجاد کردهاست.
به گزارش افغان نیوز؛ اولین «کنفرانس اقتصاد افغانستان» به هدف ارائه دیدگاه اقتصادی و استراتژی حکومت طالبان، امروز چهارشنبه(۲۹، جدی) با حضور سفرا، نمایندگان سازمانها و متخصصین در کابل برگزار شده است.
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت مالیه در این کنفرانس، گفت که جلو فساد در جمعآوری مالیه گرفته شده و جریان جمعآوری عواید در گمرکات بهگونه کامل شفاف میباشد.
وی تصریح کرد که ما برای نخستین بار با استفاده از عواید داخلی توانستیم بودجه را آماده کنیم. همچنان برای جذب کمکهای بشردوستانه، با سازمان ملل روابط خوبی برقرار کرده ایم.
سرپرست وزارت مالیه گفت: «خوشبختانه سیستمهای مالی کشور بهگونه کامل و بهتر از گذشته فعال شده است.»
آقای بدری مدعی است که ما کارشناسان اقتصادی را به محل کارشان فراخوانده و با بازرگانان برای حل مشکلات ملاقات کردهایم. همچنان تلاش برای کاهش مالیات و اجتناب از مالیات غیرقانونی جریان دارد.
در همین حال، مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در این کنفرانس، گفت: «نتیجه تلاشهای پیهم و سیاست اقتصاد محور امارت اسلامی باعث شده که باب جدیدی از روابط میان افغانستان و جهان گشوده شود.»
خانم دیبورا لاینز، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل، در این کنفرانس گفت: ما با دونران برای کمکها و رفع تحریمها بحث میکنیم. زیرا تلاشهای ما برای طولانی مدت کافی نیست و باید برای حل طولانی مدت معضل افغانستان کار بکنیم.
میشل بچلیت، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز گذشته از کشورهای جهان خواست که با وارد کردن فشار بیش تر بر طالبان، آنها را وادار کنند تا به حقوق بشر و زنان احترام بگذارند.
کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل افزود که چشمپوشی از حقوق اساسی زنان و دختران، اقتصاد افغانستان را به طور گسترده دچار آسیب کردهاست. افغانستان اکنون با یک «فاجعه بشری با ابعاد بیسابقه» مواجه است.
ملا محمدحسن آخوند، نخستوزیر سرپرست طالبان میگوید: کشورهایی که این گروه را متهم به نقض حقوق بشر میکنند، خودشان با اعمال تحریم حقوق بشر را پامال میکنند.
این درحالی است که سازمان بینالمللی کار نیز در گزارشی اعلام کرده که پس از تسلط طالبان به افغانستان و سقوط جمهوریت، بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان وظایف شان را از دست دادهاند.
پیام ها