پالیسی-ملی-زمین-از-سوی-شورای-عالی-اراضی-و-آب-تایید-شد

پالیسی ملی زمین و استراتیژی تطبیقی آن که چگونگی مدیریت، بهره برداری و مسئولیت زمین های دولتی را مشخص ساخته است، از سوی شورای عالی اراضی و آّب تایید گردید.

به گزارش افغان نیوز: جلسۀ شورای عالی اراضی و آب، تحت ‌ریاست محمد اشرف غنی رئیسجمهور کشور در ارگ دایر گردید.

دراین جلسه روی پالیسی ملی زمین و استراتیژی تطبیقی آن و پالیسی مدیریت و انکشاف منابع آب های زیرزمینی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

جواد پیکار رئیس عمومی ادارۀ مستقل اراضی صحبت کرد و استراتیژی تطبیقی پالیسی ملی زمین را نیز شرح داده گفت که در سند استراتیژی اقدامات اساسی از جمله ایجاد چارچوب تقنینی جهت تطبیق پالیسی ملی زمین از طریق انکشاف یا تعدیل بعضی قوانین، انتقال مسئولیت زمین از قوۀ قضائیه به اداره اراضی افغانستان، ایجاد هماهنگی در پلانگذاری استفاده از زمین از طریق تشکیل یک کمیته مشورتی بین الحکومتی و معرفی واحد حمایت از تطبیق پالیسی ملی زمین در چوکات اداره اراضی نیز گنجانیده شده  است.

در رابطه به مسایل و معضلاتی که در پالیسی ملی زمین مورد بحث قرار گرفته است شرح داد.

در این پالیسی روی مسایل تصنیف بندی مالکیت زمین، مدیریت حق مالکیت زمین، چارچوب حقوقی برای مدیریت عقاری در ساحات روستایی و شهری، استملاک زمین و اسکان مجدد، پلانگذاری استفاده از زمین، هماهنگی در رابطه به استفاده از زمین، مدیریت زمین و انکشاف پایدار، زمین و معادن، زمین و ترانسپورت زمینی، توزیع زمین، دوگانگی در حق مالکیت زمین، مالکیت و مدیریت زمین، غصب زمین، مالیه زمین، ارزش یابی زمین، تنظیم علفچرها، تبدیل زمین زراعتی به وضعیت شهری و حومه شهری، پلانگذاری استفاده زمین در ساحات روستایی، حمایت از حقوق مالکیت، سرمایه گذاری مستقیم اتباع خارجی بالای زمین و حق مالکیت زمین، پایداری محیط زیستی، سیستم متداخل و غیر هماهنگ نظام زمین داری، ثبت زمین، سروی کادستر، منازعات زمین، بازار زمین، استفاده نامطلوب و حیف و میل شدن زمین، انکشاف غیررسمی و غیرپلانی، ثبت حقوق بالای زمین، اصلاح آوردن در چارچوب حقوقی زمین، تمویل اصلاحات در سکتور زمین، تبعیض در توزیع و تخصیص زمین و دهاقین بی زمین گنجانیده شده است؛ معلومات ارائه کرد.

سید سعادت منصور نادری وزیر شهرسازی، اکلیل حکیمی وزیر مالیه، نصیر احمد درانی وزیر انکشاف دهات، علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، عباس بصیر مشاور رئیس جمهور، شیرمحمد جامی زاده رئیس عمومی اداره مرکزی احصایه، عبدالباقی پوپل معین اداره مستقل ارگان های محل، عبدالله حبیب‌زی سرپرست شاروالی کابل و شاروال هلمند دیدگاه ها و نظریات شانرا در رابطه به غنی سازی پالیسی ملی زمین ارائه کردند و آنرا یک اقدام نیک دانستند.

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور گفت که کارهای حکومت در بخش زمین و آب در یک جهت مثبت در حرکت است و فعلاً ضرورت به ایجاد سیستمی است که باید در اولویت ما قرار داشته باشد.

وی افزود: ابتدا باید یک نظام را ایجاد کنیم و بعد روی جزئیات کار شود. در بخش زمین قاطعیت حکومت و اقدامات عملی در کار است. مدیریت زمان نیز برای ما مهم است و نباید وقت را ضایع سازیم.

استاد دانش گفت که در کنار مدیریت زمین، چارچوب حقوقی را نیز در نظر بگیریم و یک کار گروه حقوقی نیاز است تا تمام مسایل حقوقی را در پیوند به مسایل زمین مورد بحث قرار دهد.

رئیس جمهور غنی در این خصوص گفت: هدف اساسی ما این است که زمین به یک سرمایه مبدل شود و یک نظام زمین بر اساس قانون داشته باشیم. وی افزود: همین گونه که در رابطه به زمین یک مسوده خوب تنظیم شده است، نیاز است تا در رابطه به آب نیز چنین مسوده ای، تنظیم گردد.

جلسه پس از بحث های همه جانبه و ارائه دیدگاه ها و نظریات اشتراک کننده گان، پالیسی ملی زمین و استراتیژی تطبیقی آنرا مورد تایید قرار داد.

رئیس جمهور ضرورت سرمایه گذاری در بخش زمین را مهم دانست و خاطرنشان کرد که مدیریت زمین باید منحیث یک فرهنگ نهادینه شود.

رئیس جمهور غنی گفت که موضوع غصب زمین یک موضوع جدی برای حکومت است که باید از آن جلوگیری صورت گیرد و باید بحث زمین به بحث مشارکت عامه و مشارکت ملی مبدل شود.

 

پالیسی ملی زمین از سوی شورای عالی اراضی و آب تایید شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد