ریاست اجرائیه روز دوازدهم ربیع الاول که مصارف با میلاد با سعادت حضرت محمد (ص) است را تبریک عرض کرده و بیان کرده که دین اسلام راه انسانیت، مهربانی و برادری برای مردم عرضه کرده، اما شماری از افراد جاهل برعکس آن عمل میکنند.
متن کامل پیام تبریکی ریاست اجرایئه به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حضرت محمد(ص).
در دوازدهم ربیع الاول، کودکی نورانی و فرستاده پروردگار عالم در خانه عبدالمطلب یکی از بزرگان و خیر اندیشان قریش در دامن پاک حضرت آمنه (س) از پدی به نام عبدالله چشم به جهان گشود. در این زمان شبه جزیره عرب در گرداب جهالت، خرافات و تحجر مطلق به سر میبرد. بتهای دروغین و سنتهای ناپسند اجتماعی در جامعه حاکمیت میکرد. استبداد، بی عدالتی، بردگی انسانها به ویژه زن ستیزی و زنده به گورکردن نوزادان دختر، از روشهای معمول مردمان عرب بود.
در مجموع، جامعه عرب در یک رکود مطلق قرار داشت، ارزشهای والای انسانی و حقوق طبیعی انسانها نقض می شد. ظالمان، مستکبران و دگماندیشان با اعمال ضد انسانی و ظالمانه شان آزادی، عدالت، انسانیت، برابری و آرامش جمعی را از انسانها سلب کرده بودند. در چنین وضعیت ناگوار اجتماعی با آمدن این مولود مبارک و با عظمت، اتفاق بزرگ و سرنوشت ساز در تاریخ اسلام به وقوع پیوست که پیام توحید، عدالت، وحدت، همگرایی و همدلی را برای تمام بشریت در طول تاریخ٬ به ویژه جامعه آن روز٬ عرضه نمود.
در حقیقت میلاد پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) ارمغان آور یک زندگی عقلانی و رهایی انسانها از چنگال خرافات، جنایت و جهل است.
خداوند کریم و رحیم (ج) با میلاد و فرستادن حضرت محمد (ص) راه درست و وحیانی را برای بشریت و بندگان خالص خود نشان داد تا انسانها را به سوی کمال و سعادت دنیوی و اخروی رهمنون سازد. او پایههای ظلمت و تاریکی را از بین برد. از حقوق مستضعفان دفاع کرد. در برابر انسانهای مستبد و مستکبر مبارزه نمود و بشریت را در سایه نجات بخش اسلام و یک زندگی توحیدی دعوت کرد که در آن فقط معیار تقوا، انسانیت و عدالت است نه نژاد و قوم.
حضرت محمد (ص) مکتب اسلام را برای درست زیستن، درست اندیشیدن و قرآن شریف را به عنوان قانون الهی برای بشریت ارایه کرد تا انسانها زندگی خود را در سایه ارزشهای والای اسلامی و حفظ کرامت انسانی سپری نمایند. در دین حضرت محمد (ص) معیار زندگی؛ صلح جویی، آزادی، برادری و برابری، زهد و پارسایی، عقلانیت و خردورزی می باشد. او برای تحقق ارزشهای دینی در برابر ناهمواریها و افراطگرایی ها ایستاد تا ریشههای آن را از جامعه برچیند.
در حالیکه دین مقدس اسلام بشریت را به سوی صلح و برابری، وحدت و همگرایی و سعادت وکمال دعوت میکند. از خشونت، افراطیت، ظلم و ستم برعلیه انسانها سخت نفرت دارد و آن را یک عمل زشت و ضد دینی میداند. اما با تاسف شماری از انسانهای جاهل با تفسیر نادرست از دین، اعمال ضد انسانی را انجام میدهند و با عملکرد ناصواب آنان، جوامع اسلامی در آتش افراطیت و بنیادگرایی می سوزند. جنایت، قتل و کشتار افراد بیگناه علی الخصوص زنان و کودکان بنام دین، هر روز در جوامع اسلامی اتفاق میافتد.
بنآ مسلمانان بیشتر از هر زمان دیگر، نیازمند مراجعه به منابع اصیل دینی و سیره پیامبرگرامی اسلام (ص) می باشند تا از شر افراطگرایان دینی نجات یابند.
ریاست اجراییه جمهوری اسلامی افغانستان، میلاد پیامبر نور و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) را به تمام مسلمانان جهان و به ویژه شهروندان کشور عزیز ما افغانستان تبریک و تهنیت عرض میکند و از خداوند کریم و رحیم برای تمام مسلمانان وحدت، همگرایی، همدلی و برای کشورهای اسلامی صلح، امنیت و آرامش آرزو می نماید و آرزومند است که تمام مسلمانان جهان با استفاده از این فرصت، برای همگرایی جوامع اسلامی تلاش کنند و با تروریزم و افراطگرایی که لکه ننگی برجبین مسلمانان شمرده میشود، مبارزه نمایند تا باشد که آموزههای دینی به صورت شایسته و بایسته در کشورهای اسلامی نهادینه شده و ریشههای افراطیت و جهالت خشکانیده شود.
پیام ها