اتاق تجارت مشترک افغانستان و پاکستان اعلام کرده که سطح مبادلات تجاری میان کابل و اسلامآباد از ۲.۵ میلیارد دالر به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته، مقصر کاهش تبادلات تجاری میان دو کشور پاکستان عنوان شدهاست.
به گزارش افغان نیوز؛ به نقل از روزنامه نیوز، ضیاالحق سرحدی، معاون این اتاق، در بیانیهای عوامل مختلفی را بهعنوان دلایل اصلی این کاهش مطرح کرد.
وی افزوده که حکومت پاکستان محدودیتهایی چون سند پذیرش موقت، الزام تضمین بانکی به اندازه ارزش کالاها، اضافه کردن ۱۴ قلم کالا به فهرست منفی، اعمال ده درصد تعرفه بر کالاهای ترانزیتی افغانستان و توقف بیش از ۳۰۰ کانتینر تجاری افغانستان در بندر کراچی است که به کاهش روابط بازرگانی میان دو کشور منجر شده است.
این مقام امارت اسلامی گفته که این سیاستها باعث شده بخش بزرگی از تجارت افغانستان به جای بندر کراچی به بندر چابهار ایران منتقل شود که در نتیجه هزاران نفر در گمرک پاکستان شغل خود را از دست دهند.
اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و پاکستان خواستار بازنگری فوری در این سیاستها برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر به تجارت و همکاری اقتصادی میان دو کشور شده است.
پیشتر سفارت افغانستان در اسلامآباد از دیدارهای دیپلماتیک میان مقامهای افغانستان و پاکستان با محوریت توسعه روابط تجاری و سرمایهگذاری خبر داده بود.
سفارت افغانستان در اسلامآباد با نشر اعلامیهای اعلام کرده که سردار احمد شکیب، سفیر امارت اسلامی در پاکستان، با محمد طلحه محمود، عضو مجلس سنای پاکستان و وزیر پیشین امور مذهبی، دیدار و گفتگو کرده است.
بر اساس اعلامیه، محور اصلی این گفتگوها بر توسعه روابط تجاری میان دو کشور، ایجاد سازوکارهای مشورتی برای حل چالشهای موجود و بررسی فرصتهای جدید سرمایهگذاری بوده است.
اعلامیه افزوده که سفیر افغانستان به ضرورت گسترش همکاریهای اقتصادی و تلاش برای رفع موانع تجاری تأکید کرده است. در این دیدار، دو طرف به بررسی مشکلات کنونی در مسیر تجارت میان افغانستان و پاکستان پرداخته و پیشنهاداتی برای تقویت روابط اقتصادی مطرح کردهاند.
از سوی دیگر، سید عبدالجبار تخاری، سرپرست کنسولگری امارت اسلامی در کراچی، نیز در نشستی با جنید ماکدا، رییس اتاقهای مشترک تجارت افغانستان و پاکستان، دیدار کرد.
این دیدار با هدف تحکیم روابط تجاری میان دو کشور، رفع مشکلات سرمایهگذاران و حذف موانع پیش روی تاجران برگزار شده است. دو طرف بر یافتن راهحلهای عملی برای بهبود وضعیت تجارت میان افغانستان و پاکستان توافق کردند.
این تحرکات در حالی صورت میگیرد که با وضع برخی قوانین و محدودیتهای جدید از سوی دولت پاکستان، میزان صادرات افغانستان به این کشور بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
کارشناسان معتقدند که ادامه این روند میتواند بر اقتصاد هر دو کشور تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، تلاشهای اخیر دیپلماتیک برای حل چالشها و گسترش همکاریهای اقتصادی، گامی مثبت در راستای بهبود روابط میان کابل و اسلامآباد تلقی میشود.
افزایش هماهنگی میان نهادهای تجاری و ایجاد چارچوبهای عملیاتی برای رفع موانع موجود میتواند زمینهساز توسعه پایدار اقتصادی میان افغانستان و پاکستان شود.
پیام ها