وزارت صنعت و تجارت افغانستان اعلام کرده که در جریان برگزاری سومین مجمع تجاری قزاق-افغان و نمایشگاه مشترک محصولات میان دو کشور، ۲۰ تفاهمنامه به ارزش مجموعی ۱۴۰ میلیون دالر میان سکتورهای خصوصی افغانستان و قزاقستان به امضا رسیده است.
به گزارش افغان نیوز: این نمایشگاه و نشست تجاری، روز (سهشنبه، ۲ ثور) در کابل گشایش یافت و مقامهای بلندپایه دو کشور، از جمله نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، در آن حضور داشتند.
آقای عزیزی در سخنرانی افتتاحیه این مجمع اعلام کرد که از مجموع ۲۰ تفاهمنامه امضاشده، ۳ مورد آن در راستای تقویت همکاریهای رسمی میان افغانستان و قزاقستان و ۱۷ تفاهمنامه دیگر در بخش تجارت میان شرکتهای خصوصی دو کشور به امضا رسیده است.
به گفته مسوولان، این تفاهمنامهها زمینههای متنوعی چون صادرات و واردات کالا، خدمات لجستیکی، محصولات زراعتی و صنعتی، و همچنین سرمایهگذاری مشترک را در بر میگیرد و گامی مهم در جهت گسترش مناسبات اقتصادی میان کابل و آستانه محسوب میشود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، در جریان برگزاری مجمع تجاری قزاق-افغان در کابل اعلام کرده که پس از روی کار آمدن دوبارهی امارت اسلامی، حجم تبادلات تجاری میان افغانستان و قزاقستان بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
آقای عزیزی گفته که آمارها نشان میدهد تجارت میان دو کشور نسبت به گذشته ۳۲ درصد رشد داشته و این روند افزایشی، نشانهای از تحکیم روابط اقتصادی میان کابل و آستانه است.
وی تأکید کرده که وزارت صنعت و تجارت افغانستان تلاش دارد تا این سطح از روابط تجارتی را به مرحلهای بالاتر برساند.
به گفتهی او، هدفگذاری وزارت این است که میزان تجارت میان افغانستان و قزاقستان به سه میلیارد دالر در سال برسد؛ رقمی که نشاندهندهی بلندپروازی و چشمانداز روشنی در زمینه گسترش همکاریهای دوجانبه است.
در همین نشست، سریک ژومانگارین، معاون نخستوزیر قزاقستان نیز حضور داشت و سخنرانی کرد.
او در صحبتهایش ضمن استقبال از رشد همکاریها میان دو کشور، از یک افغانستان مستقل، باثبات و پیشرفته حمایت قاطع کشورش را اعلام کرد.
ژومانگارین خاطرنشان ساخت که قزاقستان در سالهای اخیر تلاش کرده روابط خود را با افغانستان تقویت کند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به ظرفیتهای موجود در هر دو کشور، گفت که قزاقستان آماده است در زمینههای مختلفی از جمله توسعه خطوط راهآهن، بهبود سیستم ترانسپورت و لجستیک، همکاری در بخش کشاورزی، تبادل فناوری، استخراج و بهرهبرداری از معادن، بخش صحت و سایر زمینهها با افغانستان همکاریهای جدی و عملیاتی داشته باشد.
سفر و حضور هیأت بلندپایه قزاقی در کابل و برگزاری مجمع تجاری مشترک میان دو کشور، نشان از گامهایی مشخص در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و هموارسازی مسیر همکاریهای پایدار میان افغانستان و یکی از بازیگران مهم آسیای مرکزی دارد.
این همکاریها در شرایطی شکل میگیرد که افغانستان به دنبال تنوعبخشی به شرکای تجاری خود و کاهش وابستگی به مسیرهای محدود پیشین است و در این میان، قزاقستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای اقتصادیاش، میتواند نقش مهمی ایفا کند.
این تفاهمنامهها در حالی به امضا رسید که دو کشور طی سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجهی در سطح تبادلات تجاری بودهاند و مقامهای افغان نیز بارها بر فراهمسازی سهولتها برای سرمایهگذاران خارجی تأکید کردهاند.

پیام ها