وزارت اطلاعات و فرهنگ با نشر پیامی، تاکید کرده که خبرنگاران نباید در تهیه گزارش های امنیتی، با در خطر قرار دادن جان شان زمینه امتیاز گیری شماری از مالکان رسانه ها را فراهم سازند.
به گزارش افغان نیوز: سید حسین فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ پس از حمله انتحاری اخیر در غرب کابل که بر اثر آن دو خبرنگار جان باختند و چند روزنامه نگار دیگر زخمی شدند، با ارسال پیامی خواستار تجدید نظر در عملکرد رسانه ها و خبرنگاران گردیده است.
آقای سانچارکی در این پیام بیان داشته که تروریستان در حال حاضر تمام اقشار مردم را مورد هدف قرار میدهند و رسانه ها باید در این مورد توجه نمایند.
وی بیان داشته که در عرصه خبرنگاری و حفظ جان خبرنگاران، طی یک سال گذشته تصامیمی اتخاذ شد که با مخالفت شدید مالکان رسانه و برخی از اعضای فدراسیون تصویب و تطبیق نگردید.
بر اساس پیام معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، از مهمترین این تصامیم تهیه رهنمود پوشش خبری رویدادهای تروریستی بود که به همکاری مشترک وزارت اطلاعات و فرهنگ، نماینده های نهادهای امنیتی و هیئت فدراسیون روزنامه نگاران تصویب و آماده اجرا گردید.
او علاوه کرده که برای اینکه نظر مالکان رسانه ها را نیز داشته باشیم و متهم به یک جانبه گرایی نشویم، در نشستی با نماینده های شماری از رسانه هایی که نشرات لایو دارند موضوع را طرح کردیم که متاسفانه با مخالفت شدید ایشان مواجه و سانسور تلقی گردید و داد و فغانشان برآمد و حتی آن عده اعضای فدراسیون که با ما همکاری کردند به همدستی و تبانی با حکومت متهم شدند در حالی که بر مبنای این طرزالعمل نشرات زنده ممنوع نگردیده بلکه تصریح شده بود که نزدیک شدن بیش از حد خبرنگاران به صحنه واقعه مجاز نیست بلکه مسافتی برایشان تعیین می شد و از این مسافت هم می توانستند گزارش و تصویر تهیه کنند و هم سخنگویان نیروهای امنیتی موظف گردیده بودند که لحظه به لحظه معلومات و اطلاعات را در اختیارشان قرار دهند.
همچنان نشر پیکرهای خونین و صحنه های خیلی وحشتناک، گفت و گو با افراد آسیب دیده یا افرادی که زبان به دشنام و یا افراط گویی در مورد آمار جان باخته ها می گشایند و یا نشان دادن صحنه هایی که به تروریستان فرصت فرار و ضربه زدن را فراهم می کند،مطابق قانون رسانه ها مجاز دانسته نشده بود.
در کنار این موارد، مالکان رسانه موظف شده بودند که آموزش های لازم امنیتی و تجهیزات ایمنی را در اختیار خبرنگاران قرار دهند.
اما سانچارکی بیان داشته است وقتی این سند و موارد زیاد دیگری که در آن برای امنیت جانی خبرنگاران وجود داشت با قاطعیت ، سانسور تلقی شد و رد گردید، تنها راه چاره این بود که نیروهای امنیتی در صورت وقوع حادثه تروریستی، ساحه را از مجاری مختلف انسداد کنند و به احدی اجازه نزدیک شدن به صحنه را ندهند، من نمی دانم که نیروهای امنیتی ما واقعا این وظیفه خطیر را انجام داده اند یا نه؟
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ تاکید کرده که خبرنگاران باید بدانند هیچ چیزی بالاتر از حفظ جانشان نیست، نباید خطر کنند و تحت تاثیر تشویق های مدیران رسانه قرار بگیرند و نباید با از دست دادن جان عزیز خود بازار امتیاز گیری برخی مالکان رسانه را فراهم کنند.
در آخر این پیام ذکر شده است که وزارت اطلاعات و فرهنگ با رسانه ها و ژورنالیستان همکار بوده و همه راههای کمک رسانی معنوی و تسهیلات لازم را در حد مقدورات برای دسترسی به اطلاعات فراهم کرده است، در صورت عدم همکاری رسانه ها و بی اعتنایی به قانون ممکن است پس از این در همکاری خود تجدید نظر کند.
در جریان سال جاری، حملات انتحاری جان ده ها خبرنگار را گرفت و چندین خبرنگار دیگر را زخمی کرده است.
پیام ها