روزنامه‌ها-با-اصول-خبرنگاری-و-قلم-مستند-فعالیت-نمایند

مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گویند که رسانه‌های چاپی باید به مثابه یک دانشگاه در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی‌دهی برای شهروندان کشور عمل نمایند.

به گزارش افغان نیوز؛ عتیق الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ امروز ( یک‌شنبه، ۲۶ قوس) در نشست تحت عنوان «پس‌منظر، پیشرفت، چالش‌ها و راه‌حل برای روزنامه‌ها و زبان‌های ملی در کشور» گفت که روزنامه‌ها و جریده‌ها برای این‌که زنده نگهداشته شوند و قابل مطالعه باشند باید با اصول خبرنگاری، قلم مستند، و استعداد قوی نوشته شوند.

آقای عزیزی افزود که محتوا و نوشته روزنامه‌ها باید ساده اما؛ در عین حال تازه و با معیارهای نوشتاری  و جذاب باشد تا مردم روزنامه‌ها را مطالعه نمایند.

به گفته او، روزنامه‌ها باید طوری نوشته شوند که وسیله آموزش برای مردم باشد.  عزیزی بیان داشت که روزنامه‌ها بخش مهم تاریخ مکتوب یک کشور است و باید نیازهای آن‌ها برآورده و از آن‌ها به طور کامل محافظت شود.

معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ در این نشست از مسوولان رسانه‌های چاپی دولتی و خصوصی خواست که «جنایت‌های» ۲۰ سال گذشته را به گونه‌ای دوامدار بازتاب دهند تا مردم آگاهی پیدا کنند.

ذبیح الله سادات، رییس تلویزیون طلوع نیوز در این نشست گفت که رسانه‌ها پل ارتباطی میان دولت و ملت است و باید از نشر مطالب حساسیت برانگیز و شایعه پراکنی پرهیز کنند.

آقای سادات افزود که رسانه‌ها قوه چهارم در هر جامعه است و رسالت اصلی شان بازتاب خبرهای واقعی و انعکاس حقیقت‌های یک سرزمین می‌باشد که  این امر نیازمند صداقت، تعهد و اخلاق حرفه‌ای روزنامه‌نگاری است.

میرویس عزیزی، استاد دانشگاه در این نشست گفت که کشورهای غربی به فرهنگ و هنر افغانستان آسیب زده و این وظیفه‌ای تمام ماست که باید برای ترمیم و رسیدن به فرهنگ‌ اصیل اسلامی و افغانی تلاش کنیم.

آقای عزیزی افزود که وزارت اطلاعات و فرهنگ در رشد فرهنگی و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی مسوولیت دارد و باید با برنامه‌های خوب و مفید در جامعه تلاش جدی نماید.

او بیان داشت که یکی از راه‌های حل رهایی جامعه از تهاجم فرهنگی، مطالعه است که این فرهنگ در بین جوانان کاهش یافته و باید مقام‌های ا‌.ا در این زمینه تلاش‌های جدی نمایند.

نصرت الله حق پال، یکی دیگر از استادان دانشگاه در این نشست گفت که رسانه‌ها نقش اصلی را در بخش فرهنگ سازی دارد و رسانه‌ها باید با تدویر برنامه‌های فرهنگی‌ در جامعه ذهنیت سازی نماید.

آقای حق پال از حکومت سرپرست خواست که خبرنگاران و رسانه‌های کشور را تشویق کنند تا رسانه‌ها بتواند نقش اصلی شان را در کشور انجام دهند.

این در حالی است که مسوولان وزارت اطلاعات فرهنگ می‌گویند که در حال حاضر چهار روزنامه دولتی انیس، شریعت، هیواد و کابل تایمز در کابل فعالیت دارند و فعالیت روزنامه‌های خصوصی متوقف است. به گفته آنان در ولایت‌های کشور تنها یک روزنامه دولتی فعالیت دارند.

اما؛ ظریف کریمی، مسوول نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان (نی‌) می‌گوید که در نظام پیشین 36 رسانه چاپی به شمول روزنامه‌های دولتی فعالیت داشتند.

 

آژانس افغان نیوز- مهدی انصاری

روزنامه‌ها با اصول خبرنگاری و قلم مستند فعالیت نمایند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد