وزارت-معارف--درصد-مردم-افغانستان-بی‌سواد-هستند

مسوولان وزارت معارف افغانستان می گویند که هرچند طی دو سال گذشته میکانیزم های تطبیقی مشخصی را برای بهبود سواد آموزی انجام داده است؛ اما براساس آمار های تخمینی، ۶۰ درصد از مردم افغانستان بی سواد هستند.

به گزارش افغان نیوز: محمد میرویس بلخی، وزیر وزارت معارف کشور دیروز سه شنبه( 19، قوس ) در سیمنار هماهنگی و مدیریت موثر کمیته های سواد آموزی گفت که براساس پلان و استراتیژی معارف، اصلاح سیستم و روش های عرضه خدمات و تحکیم مشارکت مردم در برنامه های معارف در اولویت های اساسی سکتور معارف بوده، اما در برخی از ولایات، کمیته ها بخاطری بلند بردن سطح سواد برگزار نمی گردد.

آقای بلخی بیان کرد، براساس آمار های که به دست آمده نشان میدهد که در حال حاضر 60 درصد مردم کشور بی سواد اند. بنابراین، در عدم برگزاری کمیته های سواد در ولایت ها از دیدگاه معارف، والیان مسئول پنداشته می شود. به گفته آقای بلخی، بررسی کمیته های ولایتی نشان میدهد که بیشترین فعالیت ها در بخش مکاتب بوده نه در بخش کورس های سواد آموزی.

از سوی هم، محمد سردار رحیمی، معین سوادآموزی وزارت معارف کشور، برگزاری چنین سیمنار ها را فرصتی برای مسئولین برنامه سواد آموزی دانسته و گفت: ضمن شناسایی محدودیت های تطبیق برنامه، هماهنگی میان بخش های مختلف را افزایش داده و همچنان تطبیق موثر تفاهمنامه ها و ترویج ابتکارات در سطح محلی، سواد و فرصت های آموزشی بزرگ سالان را در سطح روستا های کشور نیز گسترش خواهند داد.

آقای رحیمی، افزود: معنیت سوادآموزی در قالب  استراتیژی بسیج ملی این اداره در طول دو سال گذشته، 48 تفاهمنامه همکاری را با ادارات مختلف دولتی امضاء کرده و میکانیزم های تطبیقی مشخصی را بخاطر پیگیری از برنامه های سواد آموزی آنها ایجاد نموده است که در نتیجه، تاکنون بیش از« یک لک و 69 هزار و 530» تن از کارکن بی سواد ادارات دولتی و سربازان نیروهای امنیتی و دفاعی در قالب برنامه بسیج ملی، بدون هزینه دولت در ولایت های مختلف کشور باسواد شده اند.

در همین حال، هما نورستانی، رئیس بسیج ملی معنیت سواد آموزی وزارت معارف می‌گوید: در اثر تلاش های وزارت معارف، حدود 90 هزار تن در کشور با سواد شده و آنان پس از یک دوره آموزشی" شش ماهه " شامل مکاتب شده اند. به باور وی، معنیت سواد آموزی وزارت معارف تلاش دارد تا سالانه بیشتر از 300 هزار تن را از اقشار مختلف با سواد نماید.

بانو نورستانی در اخیر تاکید کرد، شماری از ولایت های که ناامن هستند، از کورس های سواد آموزی محروم بوده است، اما این وزارت تلاش دارد تا زمینه سواد آموزی را در این ساحات دور دسته و ناامن نیز فراهم سازد.

گفتنی است که سیمنار هماهنگی و مدیریت موثر کمیته های سواد آموزی توسط معنیت سوادآموزی وزارت معارف کشور برای دو روز در کابل برگزار شده است. اما مسئولان وزارت معارف هدف از برگزاری این سیمنار را ایجاد هماهنگی بین دست اندرکاران سکتور معارف در سطح ولایات و ولسوالی ها و افزایش موثریت در برگزاری کمیته های سواد دانسته اند.

قابل ذکر است که در این سیمنار، ضمن مسولان سواد آموزی ولایات، روسای معارف 34 ولایت، والیان و نمایندگان با صلاحیت اداره مستقل ارگان های محل و برخی از ادارت همکار حضور داشتند.

وزارت معارف: 60 درصد مردم افغانستان بی‌سواد هستند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد