کمیسیون تحقیقاتی پارلمان آلمان اعلام کرده است که برای درک بهتر وضعیت افغانستان، برلین ناگزیر است با حکومت سرپرست افغانستان گفتگو کند هرچند نیازی به بازگشایی سفارت این کشور در کابل نمیبیند.
به گزارش افغان نیوز: این کمیسیون دیروز، جمعه (۱۲ دلو) در گزارش تازهای تأکید کرده است که حفظ ارتباط و نظارت بر تحولات افغانستان، برای سیاست خارجی آلمان اهمیت دارد.
میشائل مولر، رئیس این کمیسیون، اظهار داشته است: «هیچ راهی جز گفتگو با طالبان وجود ندارد، اما این به معنای همکاری یا تأیید سیاستهای آنها نیست.»
وی تصریح کرده است که آلمان در تلاش است تا بدون همدستی با امارت اسلامی، از تحولات افغانستان آگاه باشد و در تعاملات بینالمللی، راهکارهای مناسب را در پیش گیرد.
از سوی دیگر، حکومت سرپرست نیز بر ضرورت تعامل با کشورهای خارجی، از جمله آلمان، تأکید کرده است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست گفته است که افغانستان مایل به برقراری روابط حسنه با همه کشورها، از جمله آلمان، است.
وی افزوده است: «آلمان یکی از کشورهایی است که در طول تاریخ، روابط پُراعتماد و دیرینهای با افغانستان داشته است. امارت اسلامی خواهان احیای این روابط و توسعه تعاملات مثبت میان دو کشور به عنوان دولتهای مستقل است.»
ایجاد حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان، مبارزه با گروههای تروریستی، و جلوگیری از استفاده خاک افغانستان برای تهدید کشورهای دیگر، از جمله پیششرطهای مهمی است که جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت فعلی تعیین کرده است.
با این حال، بسیاری از کشورها معتقدند که این شرایط تاکنون از سوی امارت اسلامی بهطور کامل عملی نشده است.
در حال حاضر، افغانستان با ۳۸ کشور جهان روابط دیپلماتیک دارد، اما هیچیک از این کشورها حکومت سرپرست را بهعنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناختهاند.

پیام ها