۶۶-درصد-تیل-وارداتی-افغانستان،-بدون-کنترول-وارد-بازار-میشود

مسئولان اداره ملی نرم و ستندرد (انسا) می‌گویند؛ این اداره توان کنترول تمام مواد نفت وارداتی کشور را ندارد و از هر سه تیلتر تیل تنها یک لیتر آن کنترول و بررسی میشود.

به گزارش افغان خبر: داکتر نقیب الله فایق رئیس عمومی اداره ملی نرم و ستندرد یا (انسا) امروز (سه شنبه ۱۲ اسد) در کنفرانس خبری به رسانه‌ها گفت؛ تیل وارداتی درست کنترول نمیشود و دلیل آن عدم یک استندرد معیین در کشور است.

او افزود:” اکثر وزارت خانه ها از خود یک نرم خاص دارد و تیل را به صلاحیت خودشان وارد میکنند که این سبب میشود تا تیل بی کیفیت وارد بازار داخلی افغانستان شود”.

آقای فایق گفت؛ شرکت های نفتی، تیل با ستندرد وارد نمیکنند اما اداره نرم و ستندرد نیز نیمتواند در حال حاضر این شرکت ها را متوقف سازد، به دلیل این که در بازار رقیب سالم و جاگزین برای این شرکت ها وجود ندارد.

او افزود؛ نرم ستندرد افغانستان ۸۰ درصد است و دلیل ان هم تشویق تاجران به رشد کیفیت تیل وارداتی است، اما این نرم در سال های آینده تغییر خواهد و نرم تیل باید ۱۰۰ درصد شود.

رئیس اداره ملی ستندرد بیان داشت؛ این اداره در سال جاری ۱۲۱ نمونه دیزل و ۱۲۰ نمونه پترول را مورد ازمایش قرار داد تا معلوم گردد که چند درصد سلفر و سرب دراین مواد وجود دارد اما تحقیقات نشان می‌دهد که سلفر ۳٫۳۲ درصد بلندتر از حد ستندرد این اداره وجود دارد و سرب ۶٫۶۷ درصد بالاتر از حد ستندرد این اداره وجود دارد که باید این میزان کاهش پیدا کند.

IMG_4225

فایق گفت؛ شماری زیاد از تانک های تیل شعار دروغ سر می‌دهند و می‌گویند؛ که تیل سوپر یا تیل عالی به فروش می‌رسانند اما فایق می‌گوید؛ تیل سوپر درکشور به اندازه یک لیتر هم وجود ندارد.

رئیس اداره ملی ستندرد بیان داشت؛ از زمانی که وی رئیس اداره ملی ستندرد شده است بیشتر از ۱٫۵ میلیون تن تیل وارداتی را که خارج از ستندرد بوده است رد کرد، اما با آن هم حکومت تلاش میکند که این تیل بی کیفیت به کشور وارد شود.

از سوی دیگر غلام محمد ملکیار معیین مسلکی اداره ملی حفاظت محیط زیست گفت؛ مواد مضر در مواد نفتی وجود دارد و باید این مضرات از مواد نفتی جدا ساخته شود.

او افزود؛ سالانه ۴ ملیارد افغانی درکشور برای صحت به مصرف می‌رسد که اگر محیط سالم درکشور وجود داشته باشد نیاز نیست تا شهروندان پول های شان را برای مداوا مصرف نمایند. ملکیار گفت؛ تا زمانی که مواد مضره  از مواد نفتی جدا ساخته نشود و محیط زیست سالم وجود نداشته باشند، مصرف کردن پول در بخش صحت بی فایده است.

۶۶ درصد تیل وارداتی افغانستان، بدون کنترول وارد بازار میشود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد