-درصد-مکاتب،-حرفه-ی-و-مسلکی-خواهند-شد

همایون قیومی، مشاور ارشد رئیس جمهور گفت که تا چندسال آینده باید ۷۰ درصد مکاتب درکشور حرفه ای و مسلکی شوند.

به گزارش افغان نیوز: همایون قیومی، مشاور ارشد رئیس جمهور، امروز شنبه(1 – ثور) درکابل، طی نشست خبری، گفت:« بیکاری و عدم قابلیت های کاری در سراسر کشور به اوج خود رسیده و به اساس پلان که از سوی رئیس جمهور طرح شده است، برای شغل زایی و ایجاد قابلیت های کاری، در آینده 70 درصد از مکاتب باید حرفه ای و مسلکی شوند.»

آقای قیومی افزود، درسال های گذشته بیش از 90 درصد جوانان و متعلمین علاقه مند راه یافتن به موسسات تحصیلات عالی و نیمه عالی بودند؛ اما پس از فراغت با چالش های عمده و اساسی ازجمله بیکاری و نبود قابلیت کاری مواجه می شدند.

وی گفت، درسال 1396 از سوی رئیس جمهور طرح تحصیلات مسکلی و حرفه ای به منظور ایجاد قابلیت های کاری و شغل زایی فارغ التحصیلان، ایجاد شد، که حدود 98 درصد از دانشجویان و جوانان از این طرح استقبال کرده و موافقت نموده اند

قیومی افزود، به اساس این طرح، درسال گذشته به تعداد 5 مکتب در ولایت کابل و بلخ ایجاد شده و فعالیت داشتند و درسال جاری نیز 5 مکتب در 5 ولایت ایجاد خواهند شد.

به گفته وی، شورای علمی و فرهنگی که درسال 1395 به منظور بهبود و کیفیت درسی در سطح معارف و تحصیلات عالی از سوی رئیس جمهور تاسیس شد، به اساس فیصله و پلان های این شورا، درسال های آینده در هر ولایت و ولسوالی ها یک مکتب حرفه ای و مسکلی ذکور و اناث، ایجاد خواهند شد.

وی گفت، مطابق هدایت رئیس جمهور در هرکدام از این مکاتب، انترنت وصل خواهد شد، تا استادان و شاگردان از این خدمات نیز مستفید شوند.

او می گوید که محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور سال 1397 را سال حمایت از تحصیلات عالی و معارف نام نهاده، و ابراز داشته است که در دوسال آینده حدود 6 هزار مکتب درسراسر کشور ایجاد خواهند شد.

آقای قیومی خاطرنشان ساخت، پس از این با تطبیق پلان و پروگرام های شورای عالی علمی و فرهنگی، سیستم درسی مکاتب حرفه ای را به اساس سیستم درسی کشور آلمان که یکی از بهترین سیستم درسی در سطح مکاتب و دانشگاه های جهان می باشد، پیش برده می شود.

وی تصریح نمود، ایجاد و افزایش موسسات تحصیلات عالی خصوصی از چالش های دیگری است که فرا راه رشد و ارتقای دانشجویان قرار گرفته اند.

قیومی تاکید داشت که اکثر از این دانشگاه ها، غیرمعیاری بوده و تنها به تولید و توزیع مدارک شان اتکاء دارند، که دولت و وزارت تحصیلات عالی برای بالابردن ظرفیت اساتید، کیفیت و معیاری شدن این موسسات، وقت تعین نموده تا قبل از رسیدن وقت معینه، سطح کیفیت تدریس شان را بالا برده و معیاری شوند در غیر آنصورت ازسوی وزارت تحصیلات عالی بسته خواهند شد.

این درحالی است که شمارزیادی از جوانان خصوصا فارغ التحصیلان دانشگاه ها، از بیکاری شاکی بوده، اظهار می داند که فساد اداری، حاکمیت روابط بر ضوابط و عدم توجه دولت به قشر جوان و تحصیل کرده، عامل اساسی فرار جوانان از کشور می باشد.

70 درصد مکاتب، حرفه ی و مسلکی خواهند شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد