وزارت امور زنان و سایر ارگان های ذیربط، رقابت های ناسالم در مراسم عروسی و تشییع جنازه را یکی از عوامل افزایش خشونت علیه زنان می خوانند.
به گزارش افغان نیوز: سپوژمی وردک، معین پالیسی و مسلکی وزارت امور زنان امروز چهارشنبه( ۸ - حوت)، درکابل، طی کنفرانس خبری گفت:" حدود ۴۲۹۲ قضیه خشونت علیه زنان به ثبت رسیده که از این جمله حدود ۵۸۰ قضیه توسط مشوره و میانجیگری حل، ۷۷۳ قضیه ای دیگر به ارگان های مربوطه شان مسترد شده، ۸۷۳ قضیه بررسی و متباقی این قضایا تحت کار می باشد."
وی تصریح نمود، وزارت امور زنان، استراتژی ملی منع خشونت را تهیه و تصویب نموده و کمیسیون عالی منع خشونت را ایجاد نموده است، که به اساس این میکانیزم، معیین های ادارات مربوطه ماهانه جلسات و پلان کاری تطبیقی و نظارتی شان را در چهارده ولایت به منظور آگاهی و جلوگیری از این خشونت ها انجام می دهند.
او می گوید که بیشترین قضایای خشونت علیه زن درولایت های کابل، فاریاب، تخار و بلخ صورت می گیرد.
خانم وردک خاطرنشان ساخت، به اساس گزارشات که از ستره محکمه بدست آمده است از ۴۲۹۲ قضیه، حدود ۱۰۵۹ متهم دستگیر شده، ۸۷۳ قضیه ای دیگر آن بررسی و متباقی تحت بررسی می باشد.
او می گوید که درچار حوزه و یک ولسوالی ۵ باب تعمیر برای حل مشکلات مردم ایجاد شده است.
وی بیشترین نوع خشونت ها را علیه زنان لت و کوب، دشنام و آزار و اذیت جنسی خوانده، می گوید که حدود ۸۳ درصد خشونت ازسوی افراد بی سواد صورت گرفته است.
وی همچنان می گوید که تاحد زیادی از قانون منع خشونت علیه زنان در کشور تطبیق شده و از این لحاظ ابراز خرسندی می کند.
وی اضافه نمود، درسال ۱۳۹۶ حدود ۱۱۶۶ قضیه خشونت علیه زنان، تنها درکابل به ثبت رسیده است که از این میان به ۴۷۰ اقضایای آن رسیدگی صورت گرفته است.
وی تاکید دارد که در قسمت جلوگیری از قضایا و خشونت، وزارت امور زنان پلانهای آگاهی عامه، سواد حیاتی، جلوگیری از اعتیاد زنان و سایر عوامل که خشونت زا است، گام های مثبت را در آینده تفویض خواهد نمود.
عبدالجلیل کوهستانی، رئیس عمومی مبارزه با جرایم جنایی وزارت امور داخله می گوید که در سال ۱۳۹۶، حدود ۱۳۲۸ واقعه خشونت علیه زن رخ داده است.
وی عوامل افزایش خشونت ها را، عروسی ها و جنازه های رقابتی شهروندان عنوان کرده، می افزاید که رقابت های ناسالم در جامعه و ناهنجاری های فرهنگی، خشونت ها را افزایش داده است.
وی تاکید دارد که باید قوانین و مقررات بصورت اجباری بالای مردم تطبق شود تا از عنعنات نا پسند مردم در جامعه جلوگیری به عمل آید.
ازسوی هم، سید محمد هاشمی، معیین وزارت عدلیه می گوید:" حدود ۷۰ درصد خشونت ها علیه زنان جوان در سن ۱۸ تا ۳۵ سال صورت می گیرد.
وی همچنان عوامل اصلی و اساسی خشونت ها را علیه زنان، کم آگاهی و بی سوادی مردم عنوان کرده، ابراز داشت:" ادارات زیربط، مسولین و خانواده ها باید درقسمت مبارزه علیه خشونت همکاری نمایند.
آقای هاشمی افزود، حدود ۸۳ درصد خشونت ها بالای زنان متاهل و جوان صورت گرفته که ۷۶ درصد عاملین این خشونت ها، افراد بیسواد و شوهران خانم ها می باشند.
قابل ذکر است که برخی از آگاهان، مسوولین و شهروندان نیز ناهنجاری های فرهنگی، فقر و ب یسوادی مردم را در جامعه، عامل اصلی میزان افزایش خشونت ها قلمداد می کنند.
پیام ها