معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که نگاه مردم و جامعه به زنان تابحال مرد سالارانه و سنتی بوده و تا راه یافتن بطرف توسعه، فاصله زیادی را پیش رو داریم.
به گزارش افغان نیوز: سیدحسین فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، امروز پنجشنبه( 24 – حوت) در کابل، طی نشست خبری پیرامون" سهم گیری زنان در روند توسعه؛ رسانه ها چگونه به این جریان کمک می تواند"، گفت:« زنان درکشور تا کنون با چالش های اساسی اجتماعی و فرهنگی مواجه هستند و مردم به برابری جنسیتی متقاعد نیستند.»
آقای سانچارکی افزود، ذهنیت مردم تابحال با تغییر و دیگرگونی مواجه نشده و از شانزده سال قبل تا کنون، یک خط مشخص مانند نقش همبستری و بارداری را در مورد زنان تعقیب می نمایند، که این روند مشخص و خط شده در جامعه ما نسبت به زنان اکنون حاکم است.
وی تصریح نمود که زن آزاری و تبعیض جنسی در هرگوشه ای از جامعه جریان دارد و برداشت های منفی و سنتی در مورد زنان باید کاملا از بین برود.
وی تاکید دارد که حکومت، مدافعان حقوق بشری و مردم باید پس از این زمینه شگوفایی و خودکفایی را برای زنان مساعد ساخته و موانع امنیتی و سنتی را از سد راه آنان بردارند.
از سوی هم حمیرا ثاقب، رئیس خبرگزاری زنان افغان که در این نشست اشتراک داشت، گفت:« جامعه و مردم در مورد زنان باید بصورت مسلکی و علمی برخورد نموده و کار نمایند.»
وی افزود، حقوق بشر و تساوی جنسیتی در جامعه، تنها بالای قشر محدودی از خانم ها که آگاه و در پروسه های تصمیم گیری سهیم هستند، تطبیق و عملی می شود؛ اما شمار زیادی از زنان که امروز به ندرت از حقوق شان با خبر و آگاه هستند، در کنج دیوارهای منازل و دهکده های دور از همه چیز قرار دارند، به حاشیه کشانده شده اند و چیزی تحت عنوان قانون منع خشونت و حقوق بشر برای آنان وجود ندارد.
او می گوید که رسانه های همگانی در کشور، متاسفانه تنها چهره های غم انگیز و مظلومانۀ زنان را انعکاس می دهند و چهره های که مردم را از تغییرات اجتماعی و نفوذ واقعیت ها در درون جامعه امیدوار می سازد، تا اکنون از لنز دوربین خبرنگاران انعکاس داده نشده است.
وی تصریح نمود، زنان باید قادر باشند که در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و محیط زیستی شرکت نمایند.
وی تاکید دارد که رسانه ها و مسئولان نهادهای حکومتی باید زبان زنان را با وجود شرایط بد امنیتی، اجتماعی و ناهنجاری های فرهنگی بدانند، و واقعیت های عینی و تغییرات اجتماعی درون جامعه نسبت به زنان را در اولویت کار خود قرار دهند.
این درحالی است که شمارزیادی از مسئولین و فعالان زن از حاکمیت نظام مرد سالاری در سراسر کشور شاکی بوده، اظهار می دارند که زنان و دختران همچنان با چالش های ساختارمند و مشکلات جدی مواجه هستند.
پیام ها