سخنگوی وزارت خارجه برنگشتن دیپلمات های افغانستان به وظایف شان در وزارت خارجه را تأئید کرده و اظهار داشته است که برگشت نکردن این دیپلمات های ارشد و پائین رتبه به معنای پناهنده شدن اکثر آنها نیست بل برخی آنان مصروف کارهای دیگر در داخل کشور شده اند.
به گزارش افغان نیوز: بر اساس اطلاعات وزارت خارجه افغانستان، ۲۰۳ تن از دیپلماتهای این وزارت پس از پایان مأموریت خارجی شان به وظایف شان باز نگشته اند.
شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت خارجه برنگشتن این افراد به وظایف شان در وزارت خارجه را تأئید می کند؛ و اما می گوید که برگشت نکردن این دیپلمات های ارشد و پائین رتبه به معنای پناهنده شدن اکثر آنها نیست بل برخی آنان مصروف کارهای دیگر در داخل کشور شده اند.
وزارت خارجه برای جلوگیری از فرار دیپلمات های کشور راهکار تازه یی را روی دست دارد، پرداخت نشدن دو ماه معاش ماه های آخر ماموریت خارجی دیپلومات ها، گرفتن ضمانت و پرداخت معاش تشویقی برای آنها جز راهکار جدید وزارت خارجه است.
همزمان با این، اکثر سفیران و دیپلمات های افغانستان دارایی تابعیت دوگانه و خانم خارجی هستند که بر خلاف قانونی است که سال ها قبل در دوره حامد کرزی توشیح شده است.
به باور آگاهان امور بینالملل٬ عدم بازگشت دیپلمات های افغانستان از کشورهای که ماموریت شان پایان پیدا می کند، اعتبار افغانستان را پائین آورده و جایگاه کشور نزد جامعه جهانی صدمه می زند.
در فهرست که وزارت خارجه داده است، نام های برخی از سفیرانی که دو باره به وظایف شان برنگشته اند به ترتیب زیر، نیز وجود دارد:
- زلمی حقانی سفیر افغانستان در فرانسه
- عبیدالله عبید سفیر درهالند
- زاهده سفیر در بلغاریا
- عزیزالله امین سفیر در قطر
- ملیحه سفیر در لندن
- عبدالرحیم سفیر در کویت
- عبدالکریم خدام سفیر در ترکمنستان
- بسم الله بسمل سفیر در اندونزیا
- کریم رحیمی سفیر در کوریای جنوبی
- زلمی عزیز سفیر در سویس
- محمد الله حیدری سفیر در لبیا
- سید محمد سفیر در اردون
- عبدالحی حیدر سفیر در پولند
- عبیدالله عبید سفیر در هالند
فرار کارمندان ملکی و نظامی دولتی، خبرنگاران، دانشجویان و ورزشکاران در سفرهای خارجی، جایگاه افغانستان را در میان کشورهای جهان صدمه میزند.
بر اساس این گزارش، فقر، ناامنی، بی اعتمادی نسبت به آینده سبب شده است، تا شهروندان کشور از هر وسیله یی برای پناهنده شدن استفاده کنند.
پیام ها