غنی-افغانستان-باید-به-چهار-راه-ترانزیت-انرژی-مبدل-گردد

رییس جمهور غنی تصریح نمود که در همکاری های اقتصادی، منفعت همه نهفته است، از همین‌رو افغانستان باید به چهارراه ترانزیت انرژی مبدل گردد.

به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور، روز گذشته در مراسم کار عملی پروژۀ کاسا۱۰۰۰ را در ولسوالی سروبی، گفت؛ امروز به روی افغانستان یک باب جدید باز می شود و امید است که به یک کتاب جدید مبدل گردد.

وی تشریح نمود: باب به این معنی که اولین گام در زمینۀ اتصال برق بین قرغیزستان، تاجیکستان، افغانستان و پاکستان برداشته شد و کتاب به این معنی که انرژی به تمام منطقه وصل می گردد؛ این پروژۀ بزرگ را به ملت عظیم افغانستان تبریک می گویم.

رئیس جمهور گفت که برعلاوۀ تطبیق پروژۀ بزرگ تاپی، ما منتظر هستیم که دولت پاکستان چه زمانی تصمیم نهایی‌اش را در مورد پروژۀ تاپ اتخاذ می نماید؛ این واضح است که در همکاری های اقتصادی منفعت همه نهفته است، از همین‌رو افغانستان باید به چهارراه ترانزیت انرژی مبدل گردد.

اشرف غنی خاطرنشان کرد که ۹ ولایت افغانستان به شبکۀ ملی وصل شده و ۵ ولایت دیگر نیز به زودی وصل خواهند شد. وی همچنان از رئیس شرکت برشنا، به ویژه کارمندان و انجنیران این نهاد تشکر کرد که در شرایط دشوار، برق را فعال نگهداشتند.

غنی از کشورهای تاجیکستان، قرغیزستان و پاکستان بخاطر همکاری های مشترک تشکر کرده، گفت که افغانستان همیشه در خصوص اتصال منطقوی آمادۀ همکاری های همه‌جانبه است؛ افغانستان از نگاه تاریخی یک منطقۀ بزرگ تجارتی بوده و این روند تا قرن ۱۹ ادامه داشته است. وی تاکید کرد که احیای تجارت به نفع همه می باشد.

محمد اشرف غنی از مردم ولسوالی سروبی تشکر کرده، گفت که بندهای بزرگ کابل در سروبی است، برق در اینجا تولید می شود، اما شما از نعمت برق محروم هستید، با شما رفتار دوگانه صورت گرفته و هدایت من این است که تمام امکانات را برای سروبی فراهم و به مشکلات ولسوالی های خاک جبار، موسهی و چهارآسیاب به گونۀ اساسی رسیدگی شود.

آقای غنی با ابراز امتنان از بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی و بانک اسلامی، گفت که بخاطر تطبیق پروژه کاسا ۱۰۰۰، ابتدا با بانک جهانی مشکل داشتیم؛ اگر این پروژه همان‌گونه تطبیق می‌شد، هزینۀ آن بالغ بر یک اعشاریه دو میلیارد دالر می گردید. وی افزود که افغانستان بخاطر تطبیق این پروژه، تصامیم مهمی را اتخاذ کرده است.

رئیس جمهور گفت: ما فیصله کرده‌ایم که کاسا ۱۰۰۰ به یک پروژۀ ترانزیتی مبدل گردد، زیرا بدون این تصمیم، پروژه متذکره خنثی می گردید؛ در قیمت آن تغییر اساسی آوردیم تا مردم پاکستان از آن استفاده کرده و باورمند شوند.

وی افزود که بخاطر کیفیت و ایجاد فضای اعتماد، هزینۀ آن را پائین ساختیم و پس از این، کارهای بزرگ دیگر را مشترکاً انجام خواهیم داد. ما کار تطبیق پروژۀ کاسا ۱۰۰۰ را دو سال قبل نسبت به دیگر کشورها آغاز کردیم.

غنی: افغانستان باید به چهار راه ترانزیت انرژی مبدل گردد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد