دکتور عبدالله عبدالله در هفتمین سال روز جان باختن برهان الدین ربانی گفت که با استفاده از سیستم بایومتریک، کمیسیون انتخابات نگرانی مردم نسبت به عدم شفافیت انتخابات را رفع میکند.
به گزارش افغان نیوز: از هفتمین سالروز جان باختن برهانالدین ربانی، رییسجمهور پیشین افغانستان امروز (جمعه، 30 سنبله) در خیمۀ لویه جرگه گرامیداشت بهعمل آمد.
رییس اجراییه از نیروهای امنیتی و کمیسیون ویژۀ برگزاری مراسم سالروز شهدا و از نیروهای مردمیکه در ماه محرم در تأمین امنیت سهم گرفتند و زمینۀ انجام مراسم مذهبی را در فضای امن فراهم ساختند، تشکر و قدردانی کرد.
رییس اجراییه اضافه کرد که آرزوی همۀ شهدا حق تعیین سرنوشت به دست خودشان بوده و اینکه هر فرد یک رأی بدهد. با تصمیمیکه کمیسیون انتخابات با استفاده از بایمتریک گرفته است، یک تشویش عمده که مردم و احزاب سیاسی داشتند، رفع میشود.
دوکتور عبدالله عبدالله به انتخابات پیش روی ریاستجمهوری اشاره کرد و گفت که در روزهای اخیر تبصرهیی صورت گرفته بود که کی معاون میشود و چه کسی معاونِ معاون. پیشتر گفتم که اگر تصمیمی بگیریم ناقص نخواهد بود. در تکت انتخاباتی معاون نمیباشم. این را بیتفاوتی به سرنوشت مردم و کلانکاری تلقی نکنید.
وی تأکید کرد که به تداوم کار حکومت وحدت ملی تا برگزاری انتخابات تعهد داریم. کوشش ما به تأمین شفافیت انتخابات است. جدایی از شکایتها و کمبودها، دورۀ کار حکومت وحدت ملی که بر اساس آرای مردم و انتخابات شکل گرفته است، باید به پایان برسد.
رییس اجراییه به انتخابات 2014 اشاره کرد و گفت: افتخار میکنیم که در انتخابات با حزب اسلامی و حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان که روزگاری در جنگ بودیم، در یک تکت انتخاباتی رفتیم و صفحۀ تازهیی را ورق زدیم.
دوکتور عبدالله عبدالله با اشاره به کاروان شهدای جهاد و مقاومت گفت که دشمنان مجاهدین باید بدانند که اهداف و مرام شهدا، از صفحۀ تاریخ محوشدنی نیست. شهدا با خون خود صفحات تاریخ کشور را رقم زدند و افتخار میکنیم که لحظاتی از عمر ما وقف همراهی با اینها بوده است.
دوکتور عبدالله عبدالله افزود که استاد ربانی در تاریخ معاصر افغانستان، شخصیتی تأثیرگذار، مبارز، سیاستمداری اهل علم و ادب بود و در مقاطع مختلف در پیاپیش کاروان مبارزه و عدالتخواهی قرار داشت.
رییس اجراییه کشور بر نقش استاد ربانی در دورههای جهاد، مقاومت و فصل نوین اشاره کرد و گفت که استاد ربانی رهبری سازمانی را بر عهده داشت که عملکردی فراتر از قوم، منطقه و زبان داشت و در گوشهگوشۀ افغانستان دارای پیرو بود.
دوکتور عبدالله عبدالله با بیان اینکه استاد شهید در دورۀ جدید زمینۀ انتقال مسالمتآمیز قدرت را فراهم ساخت، گفت که امروز از کارنامۀ شخصیتیکه نیم قرن مبارزه کرد و هر روز زندگیاش یک درس است، گرامیداشت به عمل میآوریم. شخصیتیکه زندگیاش را به آرزوی کمک و رسیدن به صلح وقف کرد و در این راه جان داد.
پیام ها