احتمال-تشکیل-تیم-بین‌المللی-برای-پایان-گفتگوی-قطر

سفیر ایالات متحده امریکا در کابل می‌گوید: برخی کشورها پیشنهاد کرده‌اند که یک گروه تماس بین المللی برای حمایت از صلح افغانستان تشکیل گردد تا در روند گفتگوها دو طرف را مشوره دهند و کمک کنند که مذاکرات به نتیجه برسد.

به گزارش افغان نیوز: راس ویلسن، سفیر ایالات متحده امریکا در کابل، روز گذشته در دیدار با سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری گفت: دیدگاه رسمی دولت امریکا این است که قضیه افغانستان از راه جنگ و خشونت حل  نمی‌شود و باید از طریق گفتگوهای مستقیم میان افغان‌ها حل گردد و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

وی افزود که روند صلح یک پروسه دوامدر و مشکل ممکن است طول بکشد ولی در نهایت باید این روند به صلح منجر شود و ما امیدواریم که مشکلات پیش آمده در روند گفتگوها به زودی حل گردد و مذاکرات اصلی شروع گردد.

سفیر ایالات متحده هم چنین گفت که برخی کشورها پیشنهاد کرده‌اند که یک گروه تماس بین المللی برای حمایت از صلح افغانستان تشکیل گردد که در روند گفتگوها دو طرف را مشوره دهند و کمک کنند که مذاکرات به نتیجه برسد و ما شاهد تحقق صلح پایدار در افغانستان باشیم.

وی تاکید کرد که دولت افغانستان تا کنون رویکرد منطقی داشته است و تمام نگرانی‌های شما در مورد افزایش خشونت‌ها و نیز رکود در مذاکرات قابل درک است و ما تلاش می‌کنیم که از طریق برخی کشورها گروه طالبان نیز متقاعد گردد و به کاهش خشونت‌ها تن دهد.

آقای ویلسن هم چنین گفت که انتظار ما از رهبران سیاسی افغانستان به شمول رهبری دولت و احزاب سیاسی این است که برای حفظ دستاوردهای دو دهه اخیر، حفظ قانون اساسی و ارزش‌های مندرج در آن و برای حمایت از روند صلح یک پارچه و متحد عمل کنند

وی هم چنین تاکید کرد که صلح اولویت اصلی ما در افغانستان است ولی همکاری با نیروهای امنیتی افغانستان بخشی از ماموریت ما است و تا زمانی که گروه‌های تروریستی در افغانستان حضور داشته باشند این همکاری‌ها و حمایت‌ها خاتمه نخواهد یافت و ما هم چنان در کنار مردم و دولت افغانستان خواهیم بود.

در همین حال، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری گفت که بسیاری از مواد توافقنامه دوحه از سوی طالبان نقض گردیده و این گروه به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و به همین خاطر به جای اینکه خشونت‌ها کاهش یابد، افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است.

معاون رئیس جمهور هم چنین یادآور شد که یکی از مواد توافقنامه، قطع همکاری گروه طالبان با گروه‌های تروریستی به خصوص القاعده بود که در روزهای اخیر با کشته شدن فرد شماره دوم القاعده در غزنی به اثبات رسید که همه گروه‌های تروریستی در هر جایی که حضور داشته‌اند هم چنان فعالیت دارند و این مساله نقض صریح توافقنامه دوحه است.

وی به حملات انتحاری و خونین بر مراکز درمانی و آموزشی و دینی تحت نام داعش نیز اشاره کرد و گفت که این گونه حملات اگرچه به نام داعش صورت می‌گیرد ولی وقتی تروریست‌ها دستگیر می‌شوند اعتراف می‌کنند که از سوی گروه طالبان و شبکه حقانی برای حملات تروریستی و انتحاری ماموریت یافته‌اند و داعش صرفا یک نام است.

آقای دانش گفت که حملات تروریستی اخیر با انگیزه‌های مذهبی و سرکوب مردم هزاره و شیعه صورت گرفته است و این در حالی است که این مردم به آموختن علم و حرکت‌های مدنی باور کامل دارند و تا کنون هیچ‌گونه حرکت افراط گرایانه و تعصب آمیز نداشته‌اند و از لحاظ مذهبی نیز با همه هموطنان روابط نیک و حسنه دارند.

احتمال تشکیل تیم بین‌المللی برای پایان گفتگوی قطر

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد