اظهارات-پدرام-در-رابطه-به-خط-دیورند-نفاق-افگنانه-و-غیر-مسئولانه-است

مجلس سنا در جلسه عمومی خود اظهارات روزه گذشته عبدالطیف پدرام عضو مجلس نمایندگان را که گفته بود، خط دیورند را منحیث مرز رسمی افغانستان با پاکستان به رسمیت می‌شناسد؛ احمقانه و ناآگاهانه خواند

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز؛ آقای پدرام رئیس حزب کنگره ملی افغانستان و عضو کنونی مجلس نمایندگان روز گذشته (12 حمل) در یک برنامه خبری گفته بود که رهبران حکومت وحدت ملی خط دیورند را عملاً به رسمیت شناخته اند؛ اما برای فریب افکار عمومی این موقف شان را علنی نمی‌سازند.

اما سناتوران در جلسه عمومی امروز (یکشنبه 13 حمل) گفتند؛ حکومت‌های افغانستان در طول تاریخ این خط را به رسمیت نشناخته اند و نیز حق تصمیم گیری در این مورد را ندارند.

به گفته آنان، تنها مردم افغانستان می توانند با تشکیل لویه جرگه در مورد این خط تصمیم بگیرند در غیر آن هیچ کسی جرأت تصمیم گیری در این مورد را ندارند.

فضل هادی مسلم یار رییس مجلس سنا گفت: "تمام مردم افغانستان مناطق قبایلی را جزء خاک افغانستان می دانند و کسانی که رسمیت خط دیورند را مطرح می کنند، خواب است و خیال است و جنون؛ زیرا موقف مردمی همه اقوام افغانستان در این مورد واضح است".

آقای مسلم یار افزود، به رسمیت شناختن خط دیورند از سوی هرکسی که باشد "احمقانه و ناآگاهانه" می باشد و مردم افغانستان اجازه نمی دهند بخشی از خاک شان از پیکره افغانستان جدا گردد.

او این موقف آقای پدرام را شهرت طلبی و مزدوری برای پاکستان عنوان کرد.

زلمی زابلی دیگر عضو مجلس هم گفت که آقای پدرام با سوء استفاده از آزادی بیان به نفع پاکستان جاسوسی نموده و به منافع مردم افغانستان خیانت می کند.

آقای زابلی افزود، حزب کنگره ملی یک حزب سیاسی در افغانستان نیست و شرایط یک حزب سیاسی را نیز ندارد، بلکه این حزب یک باند جاسوسی برای پاکستان می باشد.

محمد نادر بلوچ دیگر عضو مجلس نیز گفت که آقای پدرام از تاریخ افغانستان آگاهی کامل ندارد و اظهارات وی میلیونها شهروند افغانستان را که در آنطرف خط دیورند زندگی می کنند را از سایر برادرانش جدا می سازد.

به گفته وی، آقای پدرام به خاطر دریافت پول و خوشحالی پنجاپی ها چنین اظهاراتی را به زبان آورده است.

شماری از سناتوران دیگر هم، این موقف آقای پدرام رییس حزب کنگره ملی را نفاق افگنانه میان اقوام افغانستان به ویژه میان تاجیکان و پشتونها عنوان کردند و تاکید ورزیدند که از تفرقه افگنی ها باید جلوگیری شود.

این در حالی است که روز گذشته آقای پدرام گفت، اسناد معتبری در اختیار دارد که حاکمان افغانستان از دوران عبدالرحمان خان تا هنوز خط دیورند را منحیث مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان به رسمیت شناخته اند؛ اما به دلیل فریب مردم این مساله را به زبان نمی آورند.

به گفته وی، دولت افغانستان هیچ گونه دلیل و مدرکی برای این که خط دیورند مرز رسمی نیست در اختیار ندارد و صرف به منظور سلطه جویی به مردم دروغ می گویند.

خط دیورند در زمان حکومت عبدالرحمان خان ایجاد شد که بر بنیاد آن برخی از خاک افغانستان به دولت هند شرقی واگذار شد؛ اما این توافق همواره یک موضوع جنجالی میان افغانستان و پاکستان باقی مانده است.

اظهارات پدرام در رابطه به خط دیورند نفاق افگنانه و غیر مسئولانه است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد