افغانستان-برای-یک-سال-رئیس-نشست-نهاد-های-انتخاباتی-کشور-های-عضو-سارک-شد

افغانستان در هشتمین جلسه سالانه نهاد های انتخاباتی کشور های جنوب آسیا (سارک) در کابل، برای یک سال ریاست نشست های این سازمان را عهده دار شد.

به گزارش افغان نیوز: محمداشرف غنی رئیس‌جمهور کشور در ختم نشست سالانۀ نهادهای انتخاباتی کشورهای جنوب آسیا با مسوولین نهادهای انتخاباتی سارک دیدار کرد.

هشت‌مین جلسۀ سالانۀ نهادهای انتخاباتی کشورهای جنوب آسیا تحت نام “نشست کابل” در کابل تدویر یافت و افغانستان برای یک سال ریاست نشست نهادهای انتخاباتی کشورهای جنوب آسیا (سارک) را به عهده گرفت.

دراین دیدار که شام دیروز در ارگ انجام‌شد، نجیب‌الله احمدزی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات کشور در مورد نتایج نشست‌های مشترک با مسوولین نهادهای انتخاباتی کشورهای سارک معلومات داده گفت که در نشست‌های متعدد، پیرامون تشریک تجارب و استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخنیکی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

رئیس کمیسیون مستقل انتخابات کشور اضافه کرد که کمیتۀ کشورهای سارک در بخش انتخابات در سال ۲۰۱۲ ایجاد شد و افغانستان عضویت آن‌را به‌دست آورد. وی بحث‌های مشترک با اعضای نهادهای انتخاباتی کشورهای سارک را برای بهبود کیفیت کار ارزنده توصیف کرد.

رئیس کمیسیون مستقل انتخابات کشور گفت که افغانستان عضویت “نهاد مستقل کمیسیون‌های انتخاباتی” که ۷۰ کشور عضویت دارند و عضویت نهاد کشورهای آسیایی که ۲۰ کشور عضو آن می‌باشند را نیز به‌دست خواهد آورد.

وی خاطرنشان کرد که کمیسیون مستقل انتخابات کشور، تفاهم‌نامۀ همکاری‌های تخنیکی را با برخی کشورها به امضا رسانده و این همکاری‌ها را با کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای جنوب آسیا (سارک) گسترش خواهد بخشید.

رئیس‌جمهور غنی در این دیدار، ضمن خوش‌آمدید به مسوولین نهادهای انتخاباتی کشورهای جنوب آسیا گفت: اطمینان دارم که همکاری‌های کشورهای سارک در بخش انتخابات با افغانستان، می‌تواند بر تجارب و ظرفیت در این زمینه بی‌افزاید.

وی با تأکید بر تقویت روابط میان کشورهای عضو سارک گفت که کشورهای جنوب آسیا دارای ارزش‌ها و مشابهت‌های مشترک دموکراتیک هستند که این مشترکات فرصت می‌دهد تا از ظرفیت‌های هم‌دیگر بیاموزیم.

رئیس‌جمهورغنی اظهارداشت که باید از تجارب و ظرفیت‌های موجود کشورهای سارک به‌گونۀ مؤثر استفاده شود و تجربیات سازمان‌دهی شده و به‌شکل یک میکانیزم کارا درآید. وی از تجارب موفق برخی کشورها نظیر هند و نیپال در بخش انتخابات یاد کرد و بر استفاده از این تجارب جهت جلب اعتماد مردم تأکید ورزید.

رئیس‌جمهور محمداشرف غنی یادآور شد که افغانستان سلسلۀ انتخابات دموکراتیک را آغاز نموده، من دومین رئیس‌جمهور منتخب افغانستان هستم و می‌خواهم تا سلسلۀ قدرت را به‌گونۀ دموکراتیک مبتنی به آرای مردم به رئیس‌جمهور آینده انتقال دهم.

وی بر بی‌طرفی کمیسیون‌های انتخابات کشور تأکید کرده گفت: هیچ‌کس به‌شمول من حق مداخله سیاسی را در روند انتخابات ندارد و ما ضمن این‌که دخالتی به امور کار کمیسیون‌های انتخابات نداریم، بلکه از آنها حمایت می‌کنیم.

وی اضافه کرد که افغانستان مایل است تا از تجارب ارزندۀ کشورهای جنوب آسیا در انتخابات‌های آینده به خصوص در انتخابات ولسی جرگه در سال ۲۰۱۸ و انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۹ استفاده نماید.

رئیس‌جمهور هم‌چنان علاوه نمود که کمیسیون مستقل انتخابات کشور باید اعتمادسازی کند و توقع مردم را از روند دموکراتیک انتخابات، برآورده سازد. وی افزود که مردم و دولت افغانستان تابع قانون اساسی اند و این قانون مظهر ارادۀ مردم ما است.

افغانستان برای یک سال رئیس نشست نهاد های انتخاباتی کشور های عضو سارک شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد