افغانستان-در-مبارزه-با-تروریزم-بین‌المللی-هزینه‌-می‌پردازد

رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در هژدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاشکند پایتخت جمهوری ازبیکستان، گفت که افغانستان در خط اول مبارزه با تهدید تروریزم بین‌المللی قرار دارد و جنگ را با قربانی‌های فراوان و هزینه‌های هنگفت مالی و جانی، به پیش می‌برد.

به گزارش افغان نیوز: عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در این نشست گفت: ما به این باوریم که با استفاده از همکاری‌های منطقه‌یی و همگرایی نه تنها می‌توانیم به تشخیص و استفاده‌ی به موقع از فرصت‌ها برای توسعه و پیشرفت در این منطقه‌ی وسیع و ثروت‌مند دست یابیم، بل‌که می‌توانیم بر موانع ساختاری غالب شویم و با چالش‌های مشترک در همکاری و تعاون با یکدیگر مقابله کنیم.

در بیانیه آقای عبدالله که امروز شنبه(11، عقرب) منتشر شده، آمده است که همکاری‌های موفقانۀ منطقه‌یی نه تنها برای توسعۀ اهداف اجتماعی و اقتصادی کشورهای ما مهم اند؛ بل‌که باعث تولید سرمایه، تحکیم ثبات و برقراری صلح دایمی می‌گردند.

از این منظر، ما به سازمان همکاری‌های شانگهای به عنوان یکی از نهادهای مهم منطقه‌یی برای طرح و تطبیق دیدگاه‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های منطقه‌یی چون تجارت، توسعه‌ی زیرساختارها، مبارزه با موادمخدر و تروریزم نگاه می‌کنیم.

وی در این نشست گفته است که انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ ۶ میزان ۱۳۹۸ در افغانستان برگزار گردید. مردم افغانستان به رغم چالش‌ها و تهدیدهای طالبان و داعش به خاطر حمایت از مردم‌سالاری و دستاوردهای سالیان اخیر پای صندوق‌های رأی رفتند و اکنون کمیسیون‌های مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی روی نهایی سازی نتایج کار می‌کنند.

عبدالله گفت که افغانستان در خط اول مبارزه با تهدید تروریزم فرامرزی و بین‌المللی قرار دارد. نیروهای دفاعی افغانستان با مجموعه‌یی از گروه‌های دهشت‌افگن با پیوندهای منطقه‌یی و بین‌المللی که تهدید مشترک به همه‌ی کشورهای جهان به ویژه کشورهای منطقه است، در حال جنگ می‌باشند. ما جنگ با تروریزم را به همکاری کشورهای منطقه و دیگر دوستان بین‌المللی‌ با قربانی‌های فراوان و هزینه‌های هنگفت مالی و جانی، به پیش می‌بریم.

در حالی‌که ما به روندِ صلحِ از طریق گفتگو و مذاکره متعهد هستیم، به این باوریم که منطقه‌ی ما به اتخاذ یک استراتیژی موثر مقابله با دهشت‌افگنی به عنوان یک نیاز فوری برای برخورد با تهدیدهای رُوبَه‌ افزایش دهشت‌افگنی نیاز مبرم دارد. از این جهت، تداوم و گسترش همکاری‌های مشترک کشورهای منطقه و جهان در مبارزه با پدیده‌ی شوم تروریزم و مقابله با تهدیدهای مشترک برخاسته از آن، نیاز مشترک همه ما است.

بر این اساس، ما پیشنهاد می‌کنیم تا سازمان همکاری‌های شانگهای اقدامات لازم را برای اتخاذ استراتیژی سازمان برای مقابله با تروریزم و جلوگیری و مهار این پدیده‌ی شوم در منطقه با تعاون و همکاری مشترک و بنیادی روی دست گیرد.

رییس اجراییه تصریح نموده که تلاش‌ها برای دست‌یافتن به صلح و راه حل سیاسی برای پایان جنگ و خشونت‌ در افغانستان ادامه دارد و مردم افغانستان از تلاش‌هایی‌که به صلح عادلانه، دایمی و با اعتبار منتهی گردد، حمایت می‌کنند. بنابراین، برای دست‌یافتن به صلح باید همه طرف‌ها به خواست و اراده مردم پای‌بند باشند.

به باور وی؛ افغانستان نه تنها قلب آسیا است، بل‌که نقطۀ اتصال اعضای سازمان همکاری‌های شگانهای نیز می‌باشد‌ و با اکثر اعضای سازمان مرز مشترک دارد؛ اما تا هنوز عضویت کامل این سازمان را به دست نیاورده است.

بعد از این‌که افغانستان در خواست خود را برای عضویت کامل در این سازمان در سال ۲۰۱۵ تقدیم کرد، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌يی برای کسب عضویت کامل به دست آمده و با ادامۀ فعالیت گروه تماس سازمان با افغانستان در نشست سران در گواندوی چین در سال ۲۰۱۸ گام مهمی برداشته شد.

بعد از از سرگیری فعالیت‌های گروه تماس، سه دور نشست موفقانه در سطح معاونان وزارت امور خارجه برگزار گردید و در آن قضایای مختلف به شمول همکاری‌های اقتصادی، تجارتی، امنیتی، مقابله با دهشت‌افگنی و وضعیت روند صلح و آشتی به بحث گرفته شد.

در اوایل امسال گام مهم دیگری را برای توسعه‌ی همکاری با سازمان همکاری‌های شانگهای با امضای نقشۀ راه برای تطبیق پروتوکول گروه تماس سازمان با افغانستان در عرصه‌ی اقتصاد، امنیت، فرهنگ،‌ ورزش و رفت و آمدهای مردمی برداشتیم.

در بیانیه عبدالله آمده است که تقویت و رشد همکار‌ی‌ها در بخش تجارت و فعالیت‌های اقتصادی میان اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای و افغانستان، به شمول تطبیق برنامه‌های کلان زیرساختی، ایجاد فضای مناسب برای توسعه‌ی تجارت‌ میان کشورهای عضو از طریق هوا، زمین و قطار می‌تواند به صلح و ثبات در افغانستان و منطقه‌ی سازمان همکار‌های شانگهای کمک نماید.

آقای عبدالله گفت که به علاوه دیگر سازمان‌های منطقه‌یی، افغانستان از روند قلب آسیا برای همکاری‌های منطقه‌یی نیز استفاده می‌کند. این روند با تمرکز روی شش نقطه‌ی بنیادی می‌خواهد به قضایای مهم منطقه‌یی چون زیرساخت‌ها، تجارت، سرمایه‌گذاری، آموزش و فرهنگ، مدیریت حوادث، مبارزه با مواد مخدر و مقابله با دهشت‌افگنی بپردازد. خرسندیم که تمام اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای به صورت فعال در روند قلب آسیا اشتراک می‌کنند.

افغانستان در مبارزه با تروریزم بین‌المللی هزینه‌ می‌پردازد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد