سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری؛ شایعات در باره تلاش برای ایجاد شورای رهبری را تکذیب کرد و گفت که رئیس جمهور به تطبیق مواد قانون اساسی متعهد است.
به گزارش افغان نیوز: شاه حسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری روز شنبه (۲۱ دلو) در صحبت با رادیو آزادی گفته است که برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در زمان معین آن حتمی است و به گفته وی هیچ بدیلی برای آن وجود ندارد.
او گفت:«به هیچ وجه جزء آجندا نبوده و ما شدیداً این موضوع را رد میکنیم که از طریق شورای قیادی (رهبری) دوره کار حکومت تمدید شود. رئیس جمهور بارها تأکید کرده که حتی یک روز بیشتر از وقتیکه قانون اساسی تعیین کرده، نمیخواهد به کار ادامه دهد و انتخابات ریاست جمهوری باید به زمان معین آن به گونه شفاف برگزار شود. شایعاتی که مطرح میشود در این زمینه از اساس نادرست است.»
این در حالی است که بر بنیاد گزارشها، رئیس جمهور غنی در روزهای اخیر سلسله مشورتهایی را با برخی از رهبران پیشین جهادی و چهرههای سیاسی مانند عبد رب الرسول سیاف، گلبدین حکمتیار، محمد محقق، فضلهادی مسلمیار، کریم خلیلی و برخی دیگر آغاز کرده است.
همزمان با این نشستها، در برخی رسانهها در کابل به نقل از مسؤولان برخی احزاب سیاسی گفته شده که تلاشهایی جریان دارد تا از طریق ایجاد شورای رهبری متشکل از رهبران پیشین جهادی و چهرههای برجسته سیاسی، از انتخابات آینده ریاست جمهوری جلوگیری شود.
اما شاه حسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری میگوید که هدف از دیدارهای رئیس جمهور با این چهرهها مشورت در مورد مسایل ملی و بینالمللی است؛ نه بحث در باره ایجاد شورای رهبری.
اما مسعود ترشتوال گفته است:«آنچه از قراین و شواهد معلوم میشود و نشستهای مشورتی که انجام میگردد چیزهایی که از مجالس بیرونی میرسد و گفته میشود که حکومت در تلاش این است که شورایی را به نام شورای بزرگ قیادی ایجاد بکند. ما برای دوام حکومت و انتقال قدرت سیاسی به انتخابات یقین داریم و انتخابات هیچ نوع بدیلی ندارد.»
شورای حراست و ثبات، متشکل از مجاهدین سابق مانند عبد رب الرسول سیاف، یونس قانونی و... و همچنین شماری از مهرههای حکومت کرزی از جمله عمر داوودزی و... تشکیل شده و در نقش اپوزیسیون حکومت فعالیت میکند.
گفته می شود این شورا از حمایت حامد کرزی؛ رییس جمهوری پیشین برخوردار است.
پیش از این، برخی دیگر از فعالان سیاسی، از جمله عطامحمد نور، والی بلخ نیز با اشاره به عدم برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر، این را مطرح کرده اند که حکومت ممکن است قصد داشته باشد تا به همین صورت، از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز به بهانههایی مانند نبود امنیت، مشکلات مالی و... خودداری کند.
پیام ها