رئیس جمهورغنی با تاکید بر انتقام حادثه میرزا اولنگ بیان کرد که باید برای زندگی امن علیه فساد و قانون شکنی مبارزه جدی صورت گیرد.
به گزارش افغان نیوز: محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور در کنفرانس مشترک مبارزه با فساد اداری در سکتور دفاعی و امنیتی کشور، اشتراک و سخنرانی کرد.
وی بهخانوادههای قربانیان حادثۀ میرزا اولنگ ولایت سرپل تسلیت گفته افزود که نیروهای دفاعی و امنیتی ما، انتقام آنان را بگیرند.
وی تصریحکرد که علت عمدۀ تغییر در شیوههای جنایت دشمنان، شکستی است که آنان در جنگ رو در رو با نیروهای امنیتی و دفاعی ما متقبل شدهاند و امید خود را برای موفقیت در جنگ از دست داده اند،هرنقطه که دشمن سر بالا کند با قوت تمام، سرکوب خواهد شد.
رئیسجمهور بیانداشت: برای اینکه کامیابی نهایی نصیب ما گردد و مردم در فضای امن زندگی کنند، لازم است با فساد و قانونشکنی مبارزۀ جدی و قوی صورت گیرد.
رئیسجمهور گفت که اصلاحات در سکتور دفاعی و امنیتی تنها انتخابی است که داریم و بدون آن پلانهای امنیتی و انکشافی تحقق نخواهد یافت. وی با تأکید گفت: ما عوامل فساد را شناساییکرده و نحوۀ اجرای اصلاحات را تشخیص دادهایم. ما با پشتیبانی مردم میتوانیم دست استفادهجویان را از این دستگاهها کوتاه کنیم.
وی افزود که موضوع تدارکات بهاین منظور سبب اعتراض برخیها شده است که در دونیمسال گذشته جلو اختلاس صدها میلیون دالر را گرفته است و در آینده نیز زمینۀ مانع هرنوع اختلاس خواهیم شد.
رئیسجمهور تأکیدکرد که تنها نهادهای امنیتی و دفاعی و نهادهای مربوط در آوردن اصلاحات نمیتوانند موفق گردند، بلکه نیاز بهگفتمان سراسری و ملی در راستای مبارزه با فساد است تا نظام تقویت گردد.
وی گفت: باید میکانیزم شفافیت و مجازات بر اتهاماتی که علیه افراد صادق وارد میشود، ایجاد گردد و این قضایا را بهگونۀ اساسی مورد بررسی قراردهد.
رئیسجمهور کشور هدف از کنفرانس مبارزه با فساد اداری را مشارکت نهادها در امر مبارزه با فساد دانست و تأکیدکرد که از این طریق، نهادها همه پاسخگو قرار میگیرند.
وی مشارکت را در راستای مبارزه با فساد، یکفرهنگ مثبت خوانده گفت که اکنون همه در یکصف واحد برای مبارزه با فساد قرار گرفته ایم، ارادۀ سیاسی دراینزمینه بهوجود آمده است و تیم متعهد و مسوول جهت مبارزه با فساد، شکل گرفته است.
رئیسجمهور محمداشرف غنی خاطرنشانکرد که من، داکتر عبدالله و استاد محمدسرور دانش، تعهد قوی برای مبارزه با فساد داریم و با دیدگاه واحد در یک مسیر گام برمیداریم.
رئیسجمهور از اقدامات ارگانهای امنیتی و دفاعی و نیز محاکم در امر مبارزه با فساد، بهنیکی یادکرده اضافهنمود که این نهادها در مدت کم، قدمهای بزرگی را برداشتهاند و این اقدامات قابل ستایش و حمایت میباشد.
وی گفت که ما از هرنوع اقدام در راستای مبارزه با فساد حمایت میکنیم، نقش ما پشتیبانی از حاکمیت قانون است و فیصلهها مربوط بهمحاکم میگردد. وی بیانداشت که وزارت امور داخله و پولیس در کشف جرایم و مجرمین، سارنوالی در تعقیب و همچنان قضا در فیصلهها و تطبیق قوانین نقشدارند و باید حلقۀ نجیبۀ شکل گیرد.
رئیسجمهورغنی علاوهکرد: هرکسی که در امور محاکم مداخله میکند، این خود نوع فساد است و قابل قبول نمیباشد. وی تأکید ورزید که همه در مقابل قانون یکساناند و سیاست بهاین معنا نیست که اقوام و وابستگان خود را از جرم برائت دهیم، این یکجفا است.
رئیسجمهور گفت که دستگاههای امنیتی، عدلی و انکشافی باهم پیوند اساسی دارند و آوردن اصلاحات بدون مشارکت یکی از این نهادها، صورت گرفته نمیتواند.
وی همچنان اظهار نمود که کمیتۀ تحت نظر استاد محمدسرور دانش، بررسی و تجدید نظر قوانین را رویدست گرفته است، زیرا قوانین باید مطلق بهخواست قانون اساسی و همگام با ساختارها، تغییر نماید.
وی از تطبیق فرهنگ مجازات و مکافات در وزارت دفاع ملی ابراز رضایتکرده افزود که بیشترین فساد، در تعیینات صورت میگیرد و هرکس که از طریق فساد نصب میگردد، دستگاه همانادارۀ را فاسد میسازد.
رئیسجمهور بیانداشت که میخواهم صلاحیتهای من در پروسۀ تعیینات کاهشیابد و نقش نهادهای مربوط برجستهگردد و روندی شفاف شکلگیرد تا مردم خود را در آن ببینند.
رئیسجمهور با اشاره بهاینکه فساد مورد قبول جامعه نیست گفت که مردم، شفافیت و حسابدهی میخواهند و مبارزه با فساد اداری، میتواند بالای صحت، فقر زدایی و رفاه موثر باشد.
رئیسجمهور کشور از تلاشهای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در تأمین امنیت و دفاع از کشور قدردانی نموده تأکیدورزید که برای احقاق حقوق هریک از این نیروها، توجه خاص صورت میگیرد و هیچگاه خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی، بهفراموشی سپرده نخواهند شد.
دراین کنفرانس، تفاهمنامۀ همکاری در راستای مبارزه با فساد اداری میان لوی څارنوالی، وزارت دفاع ملی، وزارت امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی بهامضا رسید.
لوی څارنوال گفت که هدف از کنفرانس مذکور، مبارزه با فساد اداری و بالابردن روحیه و حمایت از نقش نیروهای امنیتی و دفاعی در زمینۀ مبارزه با تروریزم و تأمین امنیت کشور است. وی افزود که میکانیزمهای مبارزه با فساد، ما را قادر خواهدساخت تا با فساد اداری مبارزۀ جدی صورت گیرد و توانایی نیروهای امنیتی ودفاعی ما افزایش یابد.
همچنان، څارنپوه محمدفرید حمیدی لویڅارنوال کشور، تورنجنرال طارقشاه بهرامی سرپرست وزارت دفاع ملی، دگر جنرالجانان بارکزی معاون اول وزارت امور داخله و محمدمعصوم ستانکزی رئیس عمومی امنیت ملی، بهگونۀ جداگانه، درخصوص اجراآت، پلانها و اقدامات آیندۀ ارگانهای مربوطشان در راستای مبارزه با فساد اداری، صحبت کردند.
پیام ها