بررسی-مدارس-پاکستان-فریب-است

مجلس سنا ادعای رییس ستاد ارتش پاکستان در خصوص بررسی مدارس دینی در آن کشور را فریبکارانه خواند.

به گزارش افغان نیوز: محمد علم ایزدیار؛ معاون اول مجلس سنا در نشست روز سه شنبه این مجلس گفت:"اظهارات رییس ستاد ارتش پاکستان در مورد بررسی مدارس پاکستان فریب است و ارتش آن کشور بر همه مدارس دینی پاکستان تسلط دارد".

رییس ستاد ارتش پاکستان در پی افزایش فشارهای امریکا مبنی بر مقابله با پناهگاه‌های تروریستی و تعلیم و آموزش تروریست ها در مدارس دینی آن کشور، گفته است که ارتش پاکستان مدارس دینی را  بررسی می کند.

اما معاون اول مجلس سنا می گوید که پاکستان به این بهانه در پی وقت کشی است و می خواهد امتیازگیری کند.

دولت امریکا هشدار داده است که در صورتی که پاکستان در برابر مراکز امن تروریستی اقدام نکند، کمک های امریکا را از دست خواهد داد و نیز نیروهای امریکایی در افغانستان این مراکز را مستقیماً مورد هدف قرار می دهند.

با وجود همه اینها، آنچه واقعیت دارد این است که پاکستان به نحو بی رحمانه ای از پایگاه های آموزش علوم دینی در راستای اهداف سیاسی و امنیتی خود بر علیه افغانستان استفاده می کند و در این زمینه برای اسلام آباد، هیچ تفاوتی وجود ندارد که کودکانی که در آموزشگاه های مذهبی به منظور فراگیری علوم دینی مشغول به تحصیل هستند، چگونه قربانی یکی از پلیدترین پروژه های ضد انسانی و ضد اسلامی در منطقه می شوند.

از این منظر، رهبران مذهبی و مدیران مدارس دینی پاکستان هم در واقع، به عنوان بازوی نظامی ارتش و سازمان جاسوسی پاکستان عمل می کنند و  در راستای اهداف و منویات ضد دینی آنها فعالیت های شبه تروریستی می نمایند.

با این وصف، لازمه اولی هرگونه مبارزه ای با تروریزم و هراس افکنی در افغانستان، انهدام مراکز اصلی آموزش تروریزم و پرورش نسلی از تروریست ها در پاکستان است؛ مراکزی که با استفاده بی رحمانه از نام دین، تیشه به ریشه دین می زنند و در مسیر بدنام سازی اسلام، عمل می کنند.

در این میان، مبارزه با این مراکز البته هرگز آنگونه که تصور می شود، آسان نیست؛ زیرا پاکستان و سازمان جاسوسی این کشور، طی سال های متمادی، این مراکز را به نحوی هدایت و مدیریت کرده اند که هرگونه مخالفت یا انتقاد از عملکردهای آن، به مثابه ضدیت با دین و شریعت و زیر سؤال بردن «جهاد» است و برای کسی که دست به چنین اقدام متهورانه ای بزند، حکمی کمتر از تکفیر و پیامدی کمتر از مرگ وجود نخواهد داشت.

تجربه حمله مأموران امنیتی پاکستان به مسجد سرخ در قلب اسلام آباد که به مرور زمان به پایگاهی برای ترویج و اشاعه افراطی گری و تروریزم تبدیل شده بود، نشان داد که سیاست دیرینه اسلام آباد در قدرت بخشیدن به مراکز آموزش های مذهبی و مدارس دینی به عنوان پایگاه های ترویج و اشاعه افراط گرایی و ماشین های مولد تروریست به منظور صدور به کشور همسایه، حتی خطرهای پیش بینی ناپذیر و غیر قابل مهاری برای امنیت و ثبات خود پاکستان به وجود آورده است و بی تردید، در صورتی که پاکستان خود اقدام به مهار این سیاست نکند، در بلندمدت، شاهد آثار و تبعات مستقیم و زیانبار آن برای امنیت ملی آن کشور نیز خواهیم بود.

بنابراین، اسلام آباد باید خواسته های افغانستان و امریکا در زمینه سرکوب و انهدام مراکز آموزش های تروریستی زیر نام مدارس دینی را جدی بگیرد و استفاده ابزاری از نام مذهب به منظور تحقق اهداف و اغراض غیر مشروع و ضد دینی خود در منطقه را متوقف کند.

صرف نظر از این، آنچه در حال حاضر وجود دارد، این است که مدارس دینی و مراکز آموزش های مذهبی در پاکستان که عملا در راستای تقویت و گسترش تروریزم در منطقه به ویژه در افغانستان، عمل می کنند، عملا به چالشی جدی در برابر مبارزه با تروریزم بدل شده اند و هیچکس تاکنون آنگونه که باید، خطرات ناشی از فعالیت های ویرانگر این مراکز و پیامدهای آن برای امنیت و ثبات و آسایش ملت های مسلمان در منطقه را جدی نگرفته است.

با این حال، انتظار می رود انذارها و هشدارهای اخیر امریکا اگر جدی و صادقانه واقعی باشد، سرانجام بتواند مدعیان مبارزه با تروریزم را به جدی گرفتن خطر مراکز مذهبی و مدارس دینی پاکستان به عنوان پیاده نظام اردوی تروریزم، وادار سازد؛ اگرچه این امر، هرگز به معنای آن نیست که امریکا خود رأسا بتواند با مدارس مذهبی پاکستان به عنوان مرکز تولید تروریزم، به مثابه اهداف نظامی، برخورد سخت افزاری کند؛ زیرا در آن صورت، متهم به نقض گسترده حقوق جنگ شده و به دلیل کشتار غیر نظامیان و کودکان، محکوم شناخته خواهد شد و بدتر از آن اینکه در نتیجه آماج قرار گرفتن این مراکز، زمینه و امکان یارگیری تروریست ها چندین برابر آنچه اکنون هست، افزایش خواهد یافت.

بررسی مدارس پاکستان فریب است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد