تحلیل-اشرف-غنی-از-ریشه‌های-افراطیت-در-افغانستان

رییس جمهور اشرف غنی در گردهمایی روحانیون اهل تصوف و عرفان کشور گفت؛ یکی از دلایل افراطیت امروز بیگانه‌شدن از اصل می باشد، زیرا تا زمانی که خود را نشناسیم، تاریخ و تمدن اسلامی را شناخته نمی‌توانیم.

به گزارش افغان نیوز: در این گردهمایی که روز دو شنبه(24، جدی) در قصر سلام‌خانۀ ارگ برگزار گردید، رئیس‌جمهور غنی در خصوص نقش عرفان در جامعه گفت که هرسه زبان ملی کشور، عمیقاً از تصوف و عرفان متاثر هستند، کلام در فرهنگ و عقاید اسلامی ما نقش عظیم دارد و اولین تمدنی که کلام را به کمال رسانید، تمدن اسلامی بود.

رئیس‌جمهور در خصوص شناخت انسان و کائنات، گفت که دین مبین اسلام، دین شناخت کائنات است و تمام رمز کائنات در قرآن شریف و طریقه های عرفانی و شرعی ماست. بنابراین ضرورت واضح این است که ما باید انسان را بحیث یک مخلوق بشناسیم و ارتباط انسان با انسان را عمیقاً درک کنیم. رئیس‌جمهور غنی با تاکید بر اینکه در میان شریعیت و طریقت هیچ گونه تضاد وجود ندارد، گفت که طریقت و شریعت با همدیگر وابسته هستند و این‌ها، راه معرفت و حقیقت را باز می‌کنند.

محمداشرف غنی خاطرنشان کرد که طریقت را بیرونی‌ها تشریح کرده نمی‌توانند، توقع از عرفا و صوفیان این است که طریقت را به زبان خود مان بیان و تشریح نمایند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه طریقت در جامعه ما وسیلۀ وصل بوده، نه فصل، گفت که طریقت به زبان، قوم، منطقه، ولایت و کشور محدود نبوده، بلکه طریقت همانطوری که کاینات را تشریح می کند، انسان ها را با هم وصل کرده است. وی افزود که ما امروز به‌ هدف وصل آمده ایم، وصل جامعۀ ما و وصل اساسی ما.

آقای غنی یکی از دلایل افراطیت امروز را، بیگانه‌شدن از اصل دانسته، گفت: ما باید خود را بشناسیم و تا زمانی که ما خود را نشناسیم، تاریخ و تمدن اسلامی خود را شناخته نمی‌توانیم. رئیس‌جمهور کشور گفت که هیچ‌گاهی طریقه های صوفیه به زندگی پشت نکرده است. کسانی که فکر می کنند تصوف انزوا است، اشتباه می‌کنند.

وی با تاکید گفت که سرمایۀ معنوی این کشور را نباید دست کم گیرند، بیگانگان همیشه سرمایۀ معنوی ما را به اشتباه گرفته اند، اما این سرمایه معنوی بوده که همواره سبب نجات ما شده است. رئیس‌جمهور از روحانیون مذکور خواست تا وظایف معینیت جدیدالتأسیس عرفان اسلامی و انسجام امور اماکن دینی را تعیین نمایند و با یک لیست واضح بیایند تا مسئولین آن، از میان اشخاص واجد شرایط انتصاب گردد.

اشرف غنی گفت که سال آینده برعلاوۀ تجلیل از صدمین سالروز استرداد استقلال کشور، هزارمین سالگرد ادبیات دری نیز تجلیل می‌شود و در این بخش متون عمدۀ صوفیه به چاپ خواهد رسید. وی افزود که برای بهترین کتاب‌ها و مقالات تحقیقی در مورد تاریخ تصوف، جایزه علمی داده می‌شود. وی همچنان گفت که در چینل دوم تلویزیون ملی یک بخشی برای روحانیون اهل تصوف و عرفان کشور اختصاص داده خواهد شد و در زمینۀ شناسایی و ترمیم خانقاهای تاریخی و عمده، اقدام می‌کنیم.

تحلیل اشرف غنی از ریشه‌های افراطیت در افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد